10 jobb du kan sköta på distans

May 21, 2020 by

Share Button

10 jobb du kan sköta på distans

Många undersöker numer möjligheten att arbeta på distans. En del vill ha en sidoinkomst medan andra vill ha möjligheten att sitta och arbeta var som helst. Arbeten som går att sköta på distans gör det också möjligt att bo var som helst i världen men ändå ha ett bra jobb. Nedan listar vi 10 jobb som lämpar sig för distansarbete.

 

SEO-konsult

Att vända sig till Google för att få ett snabbt svar på en fråga är idag snarare en regel än ett undantag. Många företag väljer därför att anlita SEO-konsulter som med hjälp av olika metoder, optimerar sajter och dess enskilda sidor för att de ska ranka bättre bland resultaten i olika sökmotorer. Är du nyfiken på att arbeta som SEO-konsult? Hos Topdog hittar du mer information om vilka egenskaper en SEO-konsult bör ha och läsa mer om olika onlineutbildningar inom SEO.

 

Sociala medier-konsult

Många företag, stora som små, kan ha svårt att förstå hur sociala medier fungerar och vilka som är värda att satsa på. En del kan även ha svårt att hinna uppdatera sina sociala kanaler i den utsträckning som krävs för att fortsätta vara relevant. Det är där sociala medier-konsulten kommer in i bilden. Som konsult hjälper du företag att välja och uppdatera deras sociala medier med nyheter, tips och rådgivning. Du kan även få skapa marknadsföringskampanjer, testa dem och mäta resultat. 

Skribent och copywriter

Har du en känsla för det skrivna språket och tycker om att skriva? Då kan du arbeta som skribent eller copywriter. Det finns alltid företag som behöver hjälp med att producera olika texter i form av artiklar, blogginlägg, produktbeskrivningar och marknadsföringstexter. En skribent producerar olika typer av texter, allt från tekniska instruktioner till artiklar, medan en copywriter producerar mer säljande texter.

 

Illustratör och grafisk formgivare

En illustratör är en konstnär som tar fram illustrationer på uppdrag av exempelvis olika tidningar, förlag, reklambyråer eller andra företag som behöver illustrationer till sina produkter. En grafisk formgivare arbetar istället med att kommunicera olika visuella budskap med hjälp av färg, form, bilder och typsnitt. En grafisk formgivare bestämmer med andra ord hur en trycksak, en förpackning eller grafik i digitala medier ska se ut och jobbar ibland tätt tillsammans med illustratörer.

 

Webbutvecklare

Är du en fena på att programmera och tycker om att lösa problem? Då kan du jobba som webbutvecklare på distans. En webbutvecklare arbetar med att ta fram olika produkter eller tjänster för webben. Det kan handla om att utveckla webbplatser, webbapplikationer eller e-handelssystem.

 

Översättare

Google Translate i all ära, men verktyget genererar inte alltid den bästa översättningen. Ibland behöver olika typer av texter och ljudfiler översättas från ett språk till ett annat av en person som behärskar dem väl. Det du behöver för att komma igång är kunskap i källspråket och nästintill perfekt behärskning av målspråket, samt en dator och internetuppkoppling. Översättningsuppdrag kan du exempelvis hitta hos olika översättningsbyråer eller plattformar såsom Translated.com.

 

Fotograf

Har du alltid kameran i handen? Välkomponerade bilder som förmedlar en känsla, dokumenterar en händelse eller är tagna på resor och unika platser kan sälja bra. Skapa en hemsida och sälj dina bilder, eller varför inte sälja dem på istock-sajter och få betalt när någon laddar ner din bild.

 

Kundtjänstmedarbetare

Att jobba i kundtjänst fungerar bra på distans. Inkommande samtal kan kopplas direkt till din dator och inkommande mail från kunder dimper som vanligt ner i inkorgen på några sekunder.