10 mil för mamma

Mar 28, 2012 by

Share Button

Förra året förlorade vännerna sina mammor i cancer. Nu ska de gå 10 mil mellan London och Brighton för att samlar ihop pengar till cancerforskning.

Den 12 maj deltar Emil Rydberg och Rafa Bauer i Action Aids 10 mil långa vandring mellan London och Brighton. Londonsvenska Emil Rydberg från Örebro går loppet till minne av sin mamma Eva Rydberg som avled i bröstcancer i februari förra året. Han deltar tillsammans med vännen Rafa Bauer som ett par månader senare förlorade sin mamma Irena Bauer i äggstockscancer. Vännerna förenades i sorgen och vände den till något konstruktivt. De anmälde sig till “London 2 Brighton Walk” och skapade hemsidan ”Back on my feet”.
– Målet är att via hemsidan samla in så mycket pengar vi bara kan till cancerforskning och klara av att gå, säger Emil Rydberg och ler åt utmaningen.

Emil är övertygad om att både han och Rafa kommer klara att gå 10 mil på 24 timmar. De ska båda försöka lägga 80 mil under fötterna innan loppet.
–  Men är svårt att bli peppad när man går själv, när man ser några tusen människor som också går kommer det bli en helt annan känsla.

På ”Back on my feet” är killarnas steg mellan London och Brighton till salu. En meter kostar en pund. Pengarna delas jämt mellan “Overian Cancer Action” och “MacMillan Cancer Support”. Hittills har de samlat ihop 890 pund. Om alla steg säljs mellan London och Brighton samlar de in 100 000 pund till cancerforskning.
– Vi får se om vi lyckas med det, skrattar Emil Rydberg. Det vore jävligt coolt.

I Brighton kommer vänner att vänta vid mållinjen.

– Det är otroligt vilken support jag och Rafa får från alla möjliga håll. Vi försöker hamna på fötter igen, leva utan de absolut viktigaste människorna i våra liv. Det här är en chans för oss att klara det. Reflektera över våra liv och förändra dem. Vi gör det inte bara för välgörenhet utan också för oss själva.

Rafa Bauer dyker upp, hälsar och slår sig ner i en stol. Rafa tvekar inte en sekund på vad hans mamma skulle tycka om projektet.
– Hon skulle älska det!
– Jaa, de skulle vara stolta, det är ju därför vi gör det. Men de skulle vara lite oroliga, säger Emil Rydberg.
– Mammor oroar sig alltid.

Följ Emil och Rafa på Back On My Feet