10 saker du faktiskt får göra i sommar (trots Coronarestriktioner)

Jun 2, 2020 by

Share Button

Sommaren 2020 i London

Lagom till sommaren lättas lockdownen för oss Londonbor och övriga i Storbritannien. I samband med att en del butiker får öppna och vårt umgänge kan utökas till fler än de från vårt hushåll så hoppas vi att saker och ting sakta men säkert går tillbaka till vanligt.

Den stora förändringen gällande resande är att Storbritannien kommer införa en karantän på 14 dagar från och med 15 juni för alla som kommer in i landet. Detta kommer pågå i minst 3 veckor och utvärderas därefter. Bryter man mot karantänen kan man få böter på upp till £1000. Vi får inte glömma att Covid-19 fortfarande sprids lika lätt som tidigare och att viruset fortfarande härjar över hela världen. Stay Alert – Control The Virus – Save Lives.

Har ni frågor kring resande har vi en tråd i en av våra forumgrupper där ni kan följa våra medlemmar och deras erfarenheter.  Den hittar ni här!

Vad får man och får inte göra? Här kan ni läsa mer om det från BBC

Här nedan har vi listat 10 härliga saker ni kan under sommaren 2020!

 

Picknick i någon av Londons parker

Från och med 1 juni kan man mötas i grupper med upp till 6 personer, även om de inte är från ditt hushåll – så fyll picknick korgen och besök någon av Londons underbara parker. Våra favoriter är Richmond park (bilden), Hampstead Heath, Primrose Hill och Regent’s Park.

Besök Kew Gardens

Sedan 1 juni får garden centres öppna så passa på att besöka Kew Gardens som är en botanisk trädgård i sydvästra London som innehåller de “största och mest varierande botaniska och mykologiska samlingarna i världen”. Du måste boka i förväg och biljetter kostar från £18.

Upptäck ett nytt område i London

Har du cykel så är London en härlig stad att cykla igenom, speciellt nu när gatorna inte är lika fyllda.
I en lista från arkiven har vi listat några av Londons populäraste områden, så varför inte ta en tur i område på andra sidan stan under helgen? Vi kommer inom kort uppdatera listan med fler områden!

Häng på IKEA

IKEA har haft sin Swedish Food Market öppen ett bra tag men nu öppnar även butikerna och med detta kom även KÖERNA.
Men, några timmar på parkeringen är ju bättre än några veckors leveranstid om man vill piffa till det i hemmet. Passa på att inhandla den svenska maten inför midsommar när ni ändå är där. Kolla in deras hemsida för öppettider. Måste påminna om att IKEA delade deras populära köttbullerecept till allmännheten för några veckor sedan. Mums!

Besök några av Londons utomhusmarknader

Den 1 juni tilläts utomhusmarknader att öppna runtom landet. Hur social distancing kommer funka på exemeplvis Colombia flower market återstår att se. Vi har listat några av Londons marknader ovan. Se till attt kolla på varje indviduell sida för senaste öppettiderna.

Shoppa IRL

Vi har de senaste månaderna endast få fönstershoppat men nu kan ni snart få njuta av shopping “in-real-life” och strosa runt på alla härliga shoppingtråk i London.
Varför inte försöka vara medveten och försöka välja mer Second hand i London under 2020? Känns som att vi alla kan må bra av att värna lite mer om vår planet framöver. Har ni saknat att strosa runt så öppnar varuhus i London och shoppinggatorna från och med den 15 juni. De butiker som följer strikta hygieninstruktioner kan börja öppna sina dörrar. Tänk på att inte prova för mycket i onödan då prylarna kanske behöver läggas i “karantän”: skojätten Kurt Geiger har sagt att de kommer att lägga skor åt sidan i 24 timmar efter att en kund har provat någonting, medan Waterstones säger att den kommer att karantänböcker i 72 timmar efter att kunder har rört dem. Lär ju börja köa redan innan de öppnar!

Fatöl som Take-Away 

Många av Londons pubar har öppnat för take-away så strosa ner till den lokala puben och avnjut en kall pint. Kolla innan om de har öppet och glöm inte att hålla avstånd från andra. Skål!

Kubbturnering

Eftersom man nu kan vara upp till sex personer i grupp utomhus så passar en omgång med KUBB utmärkt. Kubb finns på John Lewis, IKEA och Amazon så inga ursäkter! Varför inte fråga lite nya vänner i vår forumgrupp om någon är sugen?
…och så några inomhus aktiviteter då vädret ser ut att bli lite kallare denna vecka. 
Varför inte laga några av våra bästa svenska maträtter?
Lyssna på några av Sveriges bästa podcasts