10 sätt att tjäna pengar online

Sep 15, 2021 by

Share Button

Har du ofta mycket tid över eller vänder du på kronorna lite för ofta? Det kan finnas många orsaker till att någon kan känna ett behov av att tjäna lite extra pengar. Som väl är finns det många alternativ som inte kräver att du beger dig hemifrån alls. Här är tio olika sätt du kan tjäna lite extra pengar online.

 

Foto: pixabay.com

 

Prova produkter

Den här kanske inte direkt ger pengar men det kan ändå förgylla din vardag. Du kan gå med på att testa olika produkter mot att du lämnar en uppriktig recension. Produkterna du testar kan vara lite allt möjligt beroende på din profil.

 

Det finns andra saker du kan testa på bara för att det är kul. Har du till exempel testat att spela poker online. Om inte annat är det något att göra en långsam lördag.

 

Svara på online enkäter

Det finns en uppsjö av onlineföretag som genomför olika typer av enkäter. Alla erbjuder någon form av ersättning. Ofta handlar det om att du tjänar poäng. De poängen kan du sedan byta ut mot olika belöningar.

 

Ta foton

Om du tar en promenad, passa på att ta med dig mobilen eller en kamera. Det går nämligen att tjäna pengar på bilderna du tar. Fotobanker ger dig en liten summa varje gång någon köper din bild.

 

Sälj second-hand

Har du saker som bara ligger? Låt dem bli pengar i stället. Plattformar som Tradera och Blocket har gjort det lättare att köpa och sälja begagnat.

 

Spela för belöningar

Tycker du om att spela spel? Det finns gott om onlineturneringar med mycket höga prispengar. Är du ett fan av videospel? Då kan du prova Flair. Ladda ner appen till din mobiltelefon och välj bland deras spel. Med spelen tjänar du poäng som du kan byta mot saker i poängshoppen. Det kan bli en gratis kaffe eller rabatt på märkeskläder.

 

Tjäna pengar på din hobby

Tycker du om att pyssla och ägna dig åt att skapa saker. Då kan du använda internet för att sälja ditt överflöd. Tänk bara på att ha koll på vad som gäller vid skatt.

 

Aktier och fonder

Har du sinne för siffror kan det vara värt att titta närmare börsmarknaden. Det finns många tips och råd att ta del av på nätet. Var dock medveten om att börshandel kommer med rätt stora risker.

 

Skriv berättelser

Om du tycker om att skriva kan du publicera dina alster digitalt. Det finns några olika alternativ för att tjäna pengar. Bland annat kan du publicera via Amazon och sälja digitala kopior.

 

Fyrfota YouTube stjärnor

Om du har en hund eller katt kan du lägga upp videos på YouTube. Det kräver minimalt med redigering och folk älskar att titta på roliga djur.

 

Sociala medier

Ta över ansvaret för ett företags plattform på sociala medier. Ofta handlar det om att publicera ett inlägg eller ett tweet dagligen samt att moderera kommentarer.

 

Hitta dina egna vägar

När det kommer till att tjäna pengar online finns det lika många vägar som det finns människor. Vad som passar din vän kanske inte passar dig. Hitta det du gillar och var stolt över det.