25 anledningar att besöka Stockholm i jul!

Nov 28, 2015 by

Share Button

Stockholm Winter

Foto: fracasnoir.com
Text: Aida Oghabi

 

25 anledningar att besöka Stockholm i jul!

 

For you English speaking Scandi-lovers – use a Swede or Google Translate <3!

 

Där sitter du på din lokala pub igen med en halvdrucken pint i handen och beskådar regnet utanför. På agendan har du kanske Tate Modern och lite afternoon tea. Kanske en sväng förbi Portobello market om inte Central line har stängt nu igen..?

Omväxling förnöjer – vi har gjort en research bland vänner i huvudstaden och har här listan på Stockholms bästa nöjen just nu. Staden där du hittar Marabou-choklad bakom varje hörn, där du kan äta prinsesstårta tills du spricker eller besöka några av landets bästa restauranger och faktiskt få ett litet hopp om en vit jul!

julafton sverige

 • Juletider i Stockholm
  Ni vet hur det är i december. TFL kaosar med minst 5 linjer som inte fungerar på grund av minsta snöflinga som faller ner och det närmsta vi kan komma en julstämning är Winter Wonderland. Nej, vi tycker att vinter ska vara skridskor i Kungsträdgården med varm choklad! Det ska vara julmarknad på Skansen med glögg! Det ska vara julbord med prinskorvar på Hasselbacken! Det ska vara Kalle Anka på en tv, med familjen, klockan 15 framför tv-soffan – inte livestreamat från din laptop! Och framför allt – det ska vara snö! Se: Julmarknader i Stockholm!

Vetekatten Stockholm

 • Vetekatten afternoon tea
  Scones, Earl Grey och clotted cream är ingenting nytt för dig. Men har du någonsin ätit afternoon tea med små prinsesstårtor? Saknar du det där färskbryggda kaffet som bara finns i Sverige?
  Vetekatten på Kungsgatan 55 erbjuder dig just det – en fusion av den brittiska traditionen och klassiska svenska bakelser. Mellan klockan halv tre och halv sex på vardagar hittar du deras afternoon tea. Som handen i handsken för oss Londonsvenskar!
  Foto: Vetekatten.se

rockfoto.nu

 • Slakthusets och deras takterass 
  Det finns många bra rooftop barer och klubbar i London som kan avnjutas under både sommar och vinter. Stockholm har tyvärr ingenting som kan jämföras med t.ex. Shoreditch House takterrass. Dock har Slakhuset en takterass som öppnade förra sommaren. Här kan du avnjuta en flaska cava för 200 kr  på en 600 kvadratmeter stor terrass komplett med dansgolv, träläktare och utsikt över Slakthusområdet, Globen och Tele2 Arena. Inte undra på att detta har blivit sommarens mest hypade ställe! Nu är det dock vinter men kanske har du tur om du får smyga ut bland värmelamporna!
  Foto: rockfoto.nu

Riche Stockholm

 • Eggs Benedict på Riche
  De flesta som varit i Stockholm känner till Riche som en av Stockholms mest välbesökta barer längst bort på Birger Jarlsgatan på Östermalm. Det många missar är den fantastiska frukosten som erbjuds på Riche. Här kan du hitta fler varianter av ägg än dina fingrar kan räkna, färskpressad apelsinjuice och ljuvligt kaffe. Så hur äter du dina ägg? Benedict? Royal? Omelette? Riche har de alla! Foto:http://www.riche.se

jul stockholm

 • Loppis och marknader
  Du har säkert stenkoll på marknaderna i London vid det här laget. Hur många gånger har man inte strosat runt på Portobello Market eller Camden Market men det enda du känner till i Stockholm är förmodligen Hötorget? Stockholm må ha ont om fasta punkter att leverera sina fantastiska vintageprylar, men de finns och du kan göra riktigt stora kap om du är ute i god tid. Varför inte fynda svenskt porslin för några tior? Mer information om när och var hittar du här:
  http://www.stockholmsmarknader.se/
  Foto: radissonblu.se

oooaw

 • Out of Office (#oooaw)
  Ni har era festivaler och Cirque de Soir. Vi har Out of Office!
  De tre grabbarna Mikael, Pontus och Robert skapade dessa fester för de hårt arbetande som inte har tid och ork att festa efter midnatt. En fredag varje månad har tusentals stockholmare chansen att lossa på slipsen och festa loss från eftermiddag och fram tills midnatt. Underhållningen är alltid oväntad. Du vet inte om det är teddybjörnar eller dansare som springer ut på scen. Det enda du kan förvänta dig är skön stämning och konfetti. Massor med konfetti! OCH VET NI VAD? OOOAW lanserar i London den 29 januari!  Foto: oooaw.com

Rigoletto

 • Bio på Rigoletto
  Det ryktades att Londonborna kan avnjuta vin på bion. Gissa vad? Det kan du i Stockholm med! SF Rigoletto på Kungsgatan 16 i Stockholm erbjuder en VIP-balkong med lyxiga läderfåtöljer. Här kan du avnjuta din pint och popcorn medan du tittar på senaste bioaktuella filmerna. Biljetterna kostar ungefär 250 kr och varför inte komplettera upplevelsen med en middag på dears bistro, som även har en fantastisk bar!
  PS. Om inte denna bioupplevelse duger för dig, kan vi även avslöja att SF har invigt sin första IMAX-biograf i Stockholm på Mall of Scandinavia i Solna. Vad mer kan du begära?
  Foto: Capishe.se

Thatsup.se

 • Pub: The Queens Head
  Sverige har fika, London har pints. Välkommen till en av Stockholms bästa pubar i sann London-anda – The Queens Head på Norrmalm. En bonus är att denna pub klassas som en gastropub, det vill säga en pub som erbjuder en bred matmeny där kvalitén är något högre än vanlig pubmat. Du hittar över 40 olika sorters fatöl och kliver du in på en vardag kl.16-18 kan du välja mellan en hamburgare eller en fish’n’chips och 1 pint öl eller vin för runt 200 kr. I’ll drink to that!
  Foto: queenshead.se

 

Stockholm tube stockholm tube stockholm tube

 • Stockholms tunnelbana
  Det finns många anledningar till varför Stockholms tunnelbana är bättre än Londons underground. Det är för att det sällan är tunnelbanelinjer som är inställda på en söndag morgon. Det är för att det inte finns råttor i varenda hörn. Det är för att du inte är bankrutt varje gång du köper ett månadskort.  Men framför allt, så är det för den fantastiska konsten som är unik för varje station. Ta ett djupt andetag för varje bild du ser och föreställ dig automatiska rösten ropa ut varje stations namn. Visst är det avslappnande?
  Foto: theculturemap.com

intladventures.com

 • Fotografiska
  London pratar om Tate Modern. Har du då någonsin varit på Fotografiska museet i Stockholm? Varje vecka är den andra veckan olik med nya fantastiska fotoutställningar. Det är här folk kööar under helgen för att beskåda den vackra konsten, men även för att köpa några egna affischer med sig hem. I shoppen finner du bland annat böcker, affischer och vykort att ta med dig hem. Men upplevelsen slutar inte där! Fotogarfiska är även känd för sin restaurang som är vinnare av Dagens Nyheters utmärkelse Gulddraken 2015 som Stockholms bästa restaurang i mellanklassen. Din helg blir inte bättre än så här!
  Foto: intventadventures.com

Topp 5 restauranger/caféer:

 

 

Stockholm

Kontakt: +46 8 30 00 81

Hemsida: www.yuc.se
Bildkälla: www.yuc.se

stockholm

Kontakt: +46 8 673 74 00

Hemsida: www.farang.se

farang stockholm

Kontakt: +46 8 640 96 55

Hemsida: www.nytorget6.com

Vetekatten Stockholm

Kontakt: +46 8 20 84 05

Hemsida: www.vetekatten.se

Stockholm

Kontakt: +46 8 21 61 69

Hemsida: www.vassaeggen.com
Bildkälla: www.vassaeggen.com

Topp 5 nattklubbar/barer:

 

Screen Shot 2015-11-28 at 01.11.11

Kontakt: +46 8 503 389 60

Hemsida: www.noshandchow.se
Bildkälla: www.stureplan.se

 

hotellet stockholm

Bildkälla: www.bookatable.se

Kontakt: +46 8 442 89 00

Hemsida: www.hotelletsthlm.se

V/Wall

Kontakt: oscar.durling@stureplansgruppen.se
Hemsida: www.stureplansgruppen.se/nattliv/v

Tiki Room

Bildkälla: material.restaurangguiden.com

Kontakt: +46 8 331 555

Hemsida: www.tikiroomstockholm.se

och himlen därtill

Kontakt: +46 8 60 60 68

Hemsida: www.restauranghimlen.se

Topp 5 hotell:

 

 

Lydmar Lydmar

Kontakt: +46 8 22 31 60

Hemsida: www.lydmar.com

Clara Stockholm Clara Stockholm

Kontakt: +46 8 440 67 00

Hemsida: www.missclarahotel.com

Stockholm Spa Stockholm

Bildkälla: yasuragi.se, lyx.se

Kontakt: +46 8 747 61 00

Hemsida: www.yasuragi.se

Story Story

Bildkälla: kayak.com, thatsup.se

Kontakt: +46 8 545 039 40

Hemsida: www.storyhotels.com/riddargatan

Scandic Anglais Scandic Anglais

Bildkälla: www.besoksliv.se

Kontakt: +46 8 517 340 00

Hemsida: http://www.scandichotels.com/Hotels/Sweden/Stockholm/Scandic-Anglais