Bästa ställena att besöka i Stockholm just nu

May 25, 2018 by

Share Button

Foto: Visit Sweden/Simon Paulin

 

Vi listar sommarens måsten i Stockholm 

Sverige på sommaren är det bästa som finns. Många är överens. Vatten, uteliv och fantastisk natur gör Sverige och huvudstaden Stockholm till en av de mest attraktiva ställena att besöka över sommaren. Vi har listat några ställen vi tycker om.

 

 

Restaurang Tako

 

Besök en av Stockholms just nu trendigaste restaurang. Här hittar du allt under samma tak. Klubbkidsen, medie, kultur- och näringslivsfolk ses på lunchmöten, socialiserandes över asiatiska smaker kvällstid eller sippar på cocktails från after work och framåt. Lokalen med dess design är unik för Stockholm och den vibrerande atmosfären ger internationella vibbar. 

Beställ in deras sushi och grillrätter sharing style eller kom förbi fre-lör då klubben Charles som drivs av Lill Lindqvist och Salvatore Scappini huserar i en del av restaurangen – här är det gästlista som gäller. De slår ett slag för late night dining med generösa öppettider. Öppet för middag hela sommaren tis-lör. Vi lottar ut 1000 kr att spendera på Tako – se tävlingen ovan!

 

Adress: Birger Jarlsgatan 29, 114 44 Stockholm

Hemsida: www.restaurangtako.se

 

 

Supper Gården


Snart är det VM! Oavsett om du tycker om det eller inte så vet vi att alla tittar på det. Givetvis finns det gott om ställen i stan som tagit fram skärmarna så att vi ska kunna följa matcherna. Däremot vill vi tipsa om ett speciellt ställe, Gården på Norra Bantorget, här visas samtliga VM-matcher under sommaren. Här bjuds det på en generös uteservering med två stora barer, ett hamburgerkök och restaurang Supper – där den sydamerikanska maten delas mitt på bordet, där det också går att boka bord. Resterande delen av Gården går inte att boka – så se till att komma i tid då platserna fylls upp fort!

 

Adress: Barnhusgatan 12, Stockholm

Hemsida:  http://www.supper.nu/garden/

 

 

Hornstulls marknad


I Hornstull Strand, längst vattnet hittar du varje lör-sön SoFos svar på en klassisk flea market med hippa maträtter, konst och Levis shorts till fyndpris. Fortsätter ni sedan en bit längst vattnet kommer ni upptäcka den öde båtuppställningsplats som inför varje sommar förvandlas till en levande sommarpark. Här samlas levnadsglada söderbor för utomhusboule med tempo, rawfood, egengjorda korvar och acaibowls från uppradade foodtrucks. Här hittar ni Boulebar.se som är uppskattad sommartid. 

 

Adress: Hornstull strand 1

Hemsida: www.hornstullsmarknad.se


 

Trädgården

 

Ger viben av en mini-festival som spelar house, techno och hip hop. Nattklubben kallas även ”under bron” och håller till både utomhus och inomhus, under självaste Skanstullsbron. Klubben är omnämnd i både sång och skrift och är en riktig söderklassiker. Har du ingen kontakt in, se till att vara där i tid då kön ringlar sig lång. 

 

Adress: Hammarby Slussväg 2

Hemsida: http://www.tradgarden.com

 

 

Gröna lund live


För er som tycker att Gröna Lund känns gammalt (eller ungt) och gjort – underskatta ej! Varje vecka gästar Sveriges absoluta toppartister Gröna Lund. Under sommaren hittar du även inslag av internationella artister som intar scenen. På gästlistan detta år finner du bland annat Markus Krundegård, Tove Lo, Sabina Ddumba och Macklemore. Med 70 spelningar för inträdespris (250:-) kan det inte bli mycket bättre.

 

Adress: Lilla allmännda gränd 9, 115 21 Stockholm

Hemsida:  https://www.gronalund.com/sv/scen-show/konserter/

 

 

F12 terrassen


Att spendera sommarkvällarna på F12 terrassen sittandes bland allierade i deras välkända trapp har i några tappra år varit en snackis. Nytt år nya tag – detta år byts ägarna ut men misströsta ej. Det utlovas om möjligt ännu bättre stämning med 4 olika dansgolv – bege er hit när småtimmarna närmar sig.
Stället har öppet till 05. 

 

Adress: Fredsgatan 12, Stockholm

Hemsida: https://www.facebook.com/f12sthlm/

 

Fjäderholmarna


Prickar du in en solig dag ska du ge dig ut på en härlig båttur till fjäderholmarna, väl värt den korta 20 minuters resan. Här kan du njuta av deras egen choklad, sola på klipporna eller kolla in någon av de pågående utställningarna.  Dock rekommenderas att ni slår er ner på Rökeriets uteservering med utsikt över vattnet och beställer in deras rökta räkor. Ta dig dig med Strömma båtarna

 

Hemsida: http://www.fjaderholmarna.se

Foto: Strömma.se

 

 

Häringe slott


Gör en utflykt och beger er till Häringe slott. I slottet huserar restaurang med tillhörande uteservering, bastu, bowling, tennis, boule och mycket mer. Det största dragningsplåstret är trots ovanstående deras stora utomhuspool som trendat på instagram.

 

Adress: Häringe Slott 137 91 Västerhaninge

Hemsida: www.haringeslott.se

 

 

Nytorget

SoFos hetaste kvarter. Bege dig hit för att spana på likväl hipsters som laidback societetspublik. Inta solens strålar i parken lutandes mot husväggarna och förberedd dig på spaning av rang – här är det den bråkiga skaran folk som håller trottoarerna varma.
Blir du sugen på en bit mat eller något att svalka strupen med så finns det gott om restauranger och barer ett stenkast bort. För att nämn några – Nytoget 6, Urban Deli, kaferang eller Shanti Gossip (Stans bästa indier.) Bilden är från restaurangen Nytorget 6.

 

Adress: Nytorget, Stockholm

Vid Nytorget hittar du:
www.nytorget6.se
www.urbandeli.org
www.shanti.se/gossip
www.kaferang.se/

Foto: Detta foto av Nytorget 6 är från TripAdvisor

 

 

Tennstopet


Missa inte att Anrika Tennstopet på Dalagatan – förra året fyllde restaurangen 150 år och den är väl bevarad, här rubbar man inte på traditionerna.  Njut av deras klassiker så som köttbullar, S.O.S (silltallrik) eller Tennstopet konjaksflamberade pepparstek med pepparsåsMenyn är i ständig förändring allt efter jaktsäsongens och naturens kalender. Under sommaren lägger de stor vikt vid matjessill som helst serveras med Tennstopets egna brännvin.

På sommaren solsäkrar du brännan på deras generösa uteservering och för sena kvällar intas Tennstopets egna öl i puben över ett parti pilkastning.  En restaurang där generationer möts och trivs, äter och dricker gott.

 

Adress: Dalagatan 50, 102 32 Stockholm

Hemsida: https://www.tennstopet.se

 

 

 Restauranger/caféer

 

 

Strandvägen 1


Här trängs Stockholms innersta krets tillsammans med turister från alla hörn. Attraktivt beläget precis vid strandvägskajen, en av Stockholms kanske mest exklusiva adresser. Missa inte deras bakficka Milles, om du får en plats vill säga.

 

Adress: Strandvägen 1

Hemsida: http://www.strandvagen1.se

 

 

Saturnus


Klassiskt och otroligt populärt café bland Stockholms citybor – beställ in Stockholms största och bästa kanelbullar och njut.

 

Adress: Eriksbergsgatan 6

Hemsida: http://www.cafesaturnus.se

Foto: VisitStockholm

 

 

Vassa Eggen

 

Stockholmarnas favorit Steak house med tillhörande festligheter kvällstid i både bardel och på deras eminenta uteservering.

 

Adress: Birger Jarlsgatan 29

Hemsida: https://www.vassaeggen.com

 

 

Bleck

Söders mest självklara hak sommartid, stor uteservering och trevligt folk.

 

Adress: Katarina bangata 68

Hemsida: http://restaurangbleck.se

 

 

Restaurang Motorverkstan

 

Skärgårdens skönaste ställe. Hit tar du dig enkelt med bil, båt eller buss – det är väl värt resan – njut av mat från havet och sjöutsikt från morgon till kväll.

 

Adress: Djurö Gårds Väg 23, Djurö

Hemsida: http://www.motorverkstan.se

 


Cavabaren

Öppet från tidig morgon till sen kväll men helst flockas deras publik runt baren kvällstid då fokus ligger på cava och spanska tapas.

 

Adress: Jakobsberggatan 21, 111 44 Stockholm

Hemsida: http://cavabaren.se

 

 

Grand hôtel terrassen


Grand Hôtel Stockholm har varit hem för celebriteter, storslagna evenemang och helt vanliga livsnjutare sedan 1874. Missa inte den solsäkra terrassen med tillhörande cocktailbar.

 

Adress: Södra Blasieholmshamnen 8, 103 27 Stockholm

Hemsida: www.grandhotel.se

 

Klubbkvällar

Moon motel

Nattklubb i en klass för sig som håller ställningarna fram till 05 hela sommaren. Endast gästlista.

 

Adress: Lästmakargatan 3

Hemsida:  www.facebook.com/MoonMotell/

 

 

Charles
Charles, den nya kändistäta klubben huserar i restaurang TAKO fredagar och lördagar 22-02. Endast gästlista. Klubben har stängt mellan v.25-v.32.

 

Adress: Birger Jarlsgatan 29

Hemsida: www.restaurangtako.se/charles

Kontakt: lill.lindqvist@gmail.com och salvatore.scappini@gmail.com

 

Hotell

 

 

Elite hotel Carolina tower

Beläget i Stockholms mest växande område hittar du Carolina Tower där Haga Bottega huserar – en Italiensk och medelhavinspirerad restaurang.

 

Adress: Eugeniavägen 6, 171 64 Stockholm

Hemsida: www.elite.se

 

 

Hotel at six

Mitt på Brunkebergstorg hittar ni detta komplex med bar, restaurang och takbar allt i samma hus.

 

Adress: Brunkebergstorg 6, 111 51 Stockholm

Hemsida: https://hotelatsix.com/sv/

 

 

Hotel Diplomat

Klassikt hotell med en internationell, elegant och sofistikerad omgivning.

 

Adress: Strandvägen 7C, 11456 Stockholm, Sverige 

Hemsida: www.diplomathotel.com

 

 

Lydmar hotel

Avslappnad och trendig ”second generation” lifestyle hotell på bästa läge.  

 

Adress: Södra Blasieholmshamnen 2, 103 27 Stockholm

Hemsida: www.lydmar.com

 

 

Haymarket


Snyggt designhotell mitt på Hötorget i centrala Stockholm.

 

Adress: Hötorget 13-15
Hemsida: www.scandichotels.se