LondonSwedes testar: Bleecker St. Burger

Jun 2, 2015 by

Share Button

Bleecker

LondonSwedes tipsar: Bleecker St. Burger 

Adress: Brushfield Street, London, E1 6AA (Inne i Old Spitalfields Market)
Öppettider: 11.30-21.00 varje dag
Pris: £10-15 per person
Hemsida: http://bleeckerburger.co.uk

 

Det må bara vara ett hål i väggen, men enligt rykten har Bleecker St. de bästa hamburgarna i London. De har en permanent lucka inne i mysiga Old Spitalfields Market, men man kan även hitta deras mobila food truck på diverse matmarknader och platser, så som Southbank och Dalston Yard.

Bleecker St. Burger serverar hamburgare “New York-style.” Menyn är okomplicerad, och består mest av olika varianter av cheeseburgare – dock erbjuder de även en vegetarisk tofuburgare och en burgare med black pudding i. Alla burgare serveras medium rare, om man inte ber om annat, och lägger man till några pund kan man få en double patty. Som sidorätt kan man självklart välja mellan olika sorters pommes frites, exempelvis sötpotatis-pommes frites och vanliga pommes frites täckta med ädelostsås. De erbjuder även en rad olika milkshakes.

Vi testade ädelostburgaren och cheeseburgaren och hamnade i hamburgarhimlen. De var extremt saftiga och smakrika, och liksom smälte i munnen. Bleecker St. Burgers rykte är helt klart välförtjänt, och är ett perfekt stopp under shoppingrundan bland Shoreditchs alla vintagemarknader och antikaffärer.

Text & bild: Billie Elmqvist Thurén

DSCF7468 DSCF7490 DSCF7470