LondonSwedes testar: Mr Fogg’s

Jun 15, 2015 by

Share Button

mr foggs 10

LondonSwedes tipsar: Mr Fogg’s 

Adress: 15 Bruton Lane, W1J 6JD
Öppettider: 4:00 p.m. – 1:00 a.m.
Pris: Cocktails från £12
Hemsida: http://mr-foggs.com/

Telefon: 020 7036 0608

@mrfoggslondon

 

Mr Fogg’s är uppnämnd efter den påhittade upptäcktsresande Mr Fogg. Baren är en diskret cocktailbar belägen i en liten återvändsgränd i Mayfair. Baren är känd för dess intressanta vardagsrum som är fylld av souvenirer från jordens alla hörn: varje vägg är täckt med kartor, flaggor, gevär, uppstoppade djur och stora djurskinn.

 

De har nyligen öppnat vad de kallar en ”botanical garden” – i själva verket är det mer en liten enkelt inredd balkong med några få bord och stolar, infravärme och lågt fågelkvitter i högtalarna. Vi får varsin meny och slås direkt av det enorma utbudet av cocktails, 55 sidor varav två sidor med barsnacks. Efter några minuters beslutande kommer en servitör ut och presenterar ytterligare en meny, denna i form av en världskarta med 80 drinkar som alla representerar olika världsdelar och länder.

 

Dessutom har de en så kallad ”Four Seasons Experience” med en drink för varje årstid (£16) och finsmakaren kan beställa ”vintage cocktails” med sprit från 1910-talet (£70 -£170/styck). Vi beställer dock inte det utan den norska drinken ”Elskling” (bl.a. gin, äpple, persika), och ”Jungle Sling” (bl.a. gin, citronjuice, bananpuree), lite oliver och fetaostfyllda jalapeños och är riktigt nöjda efter första rundan. På runda två väljer vi drinkar med vodka som bas, vinnaren för kvällen blir helt klart en kardemummadrink kallad The Carapace med roslikör, limejuice och champagne (pris £20).

 

På restaurangens Instagram-sida beskriver den påhittade Mr Fogg sig själv som en excentrisk brittiskt äventyrare vars hem är en plats för underhållning och fullt av objekt han samlat på sig under resor runt jorden. Beskrivningen speglar helt klart Mr Fogg’s funky inredning med bokhyllor i olika nivåer, småprylar, vaser och tavlor överallt och, istället för musik, en högtalarröst som läser ur en bok på toaletterna. Hemmakänsla!

Tack vare den roliga inredningen och ”theme”-känslan är Mr Fogg’s helt klart ett bra ställe för en lite mer speciell after-workupplevelse. Dock inte fullt lika bra för people-watching och mingel då det ligger lite undangömt. Tipsy Tea på lördagar och söndagar. OBS! Se till att reservera bord.

 

 

mr foggs 7

MR foggs mr foggs2 mr foggs 8 mr foggs
mr foggs12mr hogggs9

mr foggs5

mrfoogs4