Se svenska The Deer Tracks 3/8!

Aug 2, 2011 by

Share Button

Såhär sammanfattar musikbloggaren www.esau.se deras musik: Betyg: 9/10
“En elektromagnetisk puls eller EMP är en våg av elektronisk strålning från en väldigt stor explosion (oftast från kärnvapen) eller en fluktation av ett magnetiskt fält. Resultatet är en puls som skickar ut ett elektriskt fält som slår ut all elektronik i sin väg. En enda puls, om den är kraftig nog, kan slå ut ett helt samhälle. Bara tänk hur mycket el vi använder i dag. Du hade inte kunnat läsa den här texten, inte kunnat ladda din mobil eller sett på TV vad som hänt. Allt hade bara varit ett enda mörker.
Det är ur detta mörker ett elektriskt ljus tänds. En förnimmelse över civilisations storhet. Hur otänkbart det än må låta är det ett ljus skapat av Gävleborna Elin Lindfors och David Lehnberg. Tillsammans går de under namnet The Deer Tracks årets mest intressanta band. Tillsammans producerar de ett organiskt, levande, musikepos. Trots att detta är första delen i en trilogi vågar jag påstå att “The Archers Trilogy” kommer att bli någonting mer än bara musik. Det är någonting levande, något som andas och som skänker trygghet. Ett väsen som ligger någonstans mellan kropp och sinne.
Redan vid första genomlyssningen av den fem spår korta EPn fick jag känslor jag inte känt sedan jag lyssnade till The Radio Dept. “Lesser Matters” eller The Knife “Silent Shout” första gången. Det är kärlek vid första tonen. The Smalles Cube med sin svalkande vattenfallssonat eller Ram Ram med en tylldoftande lo-fi trygghet. Från Karlavagns ihållande förväntan till den hypnotiserande Mio eller den remixvänliga Books of Blood. Allt i en perfekt harmoni och synkronisering. Första kapitlet i en episk vintersaga börjar med ett ljus i mörkret.”
 
Deer Tracks består av David Lehnberg och Elin Lindfors från Gävle. Efter att ha turnerat i både Asien och Europa så är de nu tillbaka med en triologi där första delen är en EPS, andra delen ett album och sista delen i ett hemligt format. Debuten gjordes 2008 och blev extremt uppskattat runt om i världen. Musiken skulle vi beskriva som indie av klassigt och rent snitt, men med tydliga elektroniska inslag. Smäktande är en passande beskrivning. Deer Tracks berör och berör in i märgen.
Succén är ett faktum och nu är The Archer Trilogy pt. 1 ute. Fem inspelade låtar men fem förbaskat bra låtar som får oss att vilja gå på ny date varje kväll i sommarhettan.

Inte nog med dessa goda nyheter, vi har även fått en intervju med bandet inför deras spelning imorgon i London.
Vi kommer publicera en intervju med dem inom kort, men läser du detta ska du snabbt som attan fixa biljetter till konserten den 3/8 i London.
Maila till Natasha.Haddad@Meanfiddler.co.uk för biljetter.

Spelningen är på The lexington och adressen dit som är:
96-98 Pentonville Road, London N19JB.