48 timmar i London

Feb 2, 2015 by

Share Button

Oavsett om du vaknar i centrala Westminster eller Docklands Riverside i öst, garanterar en weekend i London maximalt nöje. I listan nedan får du veta hur du maxar din Londonresa som bäst under 48 timmar.

Det första du behöver göra är att skaffa dig ett oyster-card. Det kan du läsa mer om på vår sida om att Ta dig runt i London. Med detta tar du dig runt på tuben, bussarna, tågen och DLR. Dessa kostar £5 och går att tanka med krediter. För 48 timmar borde £30 räcka. Ett Oyster-card går att förbeställas eller kan köpas på de flesta tunnbelbanestationer.
Efter att ha tagit dig in till London från någon av flygplatserna genom antingen tunnelbana, expresståg eller coach är det bara att börja uppleva staden.

Läs vår guide om Londons flygplatser här.

Boende 

I London kryllar det av hotell och hostel men vi föredrar den nya trenden: att bo hemma hos en local!  Vi kan tipsa om HouseTrip som är en social marknadsplats där gäster kan boka boenden direkt med värdar, vilket är perfekt för personer som har extra utrymme samt de som letar boende. Man får inte bara ett boende som är både välkomnade och hemtrevligt utan många gånger får man värdefulla tips och råd av värden, så man undviker turistfällorna.  Du kan välja om du vill hyra bara ett rum, en hel lägenhet eller ett hus, allt finns på deras webbsida och du kan även läsa recensioner och hitta populära värdar. Guide: Vart ska man bo i London?

Frukost

Breakfast club, Angel. Vakna tidigt så du slipper stå i kö till dagens viktigaste måltid. Här kan du äta typisk amerikansk, brittisk eller fransk frukost i en excentriskt inredd lokal med 80-talstema. The Breakfast Club, som är döpt efter filmen med samma namn, serverar bland annat lyxiga pannkakor med bacon eller bär, vegetarisk full English, eggs Benedict, haloumi wraps, tillsammans med ett glas champagne, om så önskas. Breakfast Club finns på olika ställen i London så kolla upp det närmast dig.

31 Camden Passage, N1 8EA eller 33 D’Arblay St, London W1F 8EU 

Dags för shopping (regning dag)

Harrods och Selfridges i all sin ära, men vill du shoppa utan att tömma bankkontot helt bör du ta dig till, Westfields, en av stadens största shoppingcenters. Här finns 375 olika affärer och du hittar allt från mode, smink och smycken till elektronik, kont och fitness. Finns även en Westfields i östra London dit ni kan ta er om ni håller till i de trakterna. För Londons marknader, shoppingstråk och övrig shopping i London har vi listat allt på våra shoppingsidor. 

London W12 7GF, Shepherds Bush Tube station

Dags för shopping (solig dag)

Vill du ta del av lite mer klassisk London-shoppning kan du ta tuben till Notting Hill Gate för Portobello market. Marknaden är en av Europas kändaste och sträcker sig lite över tre km längs Portobello Road. På lördagar kan du fynda mycket i antikväg, så som gamla smycken och mindre vintagemöbler. Här finns även kläder, antika böcker och tidningar, LP-skivor och pyssel. Fler marknader i London här!

Portobello Rd London W11 2DY

Lunch 

Är du redan på Portobello Road så ska du gå till Electric Diner. Electric är en del av Soho House som är en av världens trendigaste medlemsklubbar där du inte kommer in utan medlemsskap. Trots de har de alltså Electric Diner där du kan avnjuta goda Bloody Marys och hamburgare. Om du vågar dig österut till de områden som är lite ’up-and-coming’ och inte så turistfyllda ännu så är Artusi i Peckham ett bra val. Denna minimalistiska restaurant ser kanske inte mycket ut för världen, men serverar italiensk kvalitetsmat värd att komma den långa vägen för. På menyn finns bland annat bläckfisk med sparris och ramslök, rostade kronärtskockor med Bagna Cauda, och lite mer ’safe options’ som ricotta med vintertomatssallad. Låt oss tillägga att området Peckham är känt som ett ganska stökigt område men vill du ge dig ut till det okända så kan du besöka denna restaurang.

161 Bellenden Road, Peckham, London SE15 4DH.

Håller ni er mer centralt kan vi rekommendera trendiga posha Dean Street Townhouse på Dean Street i Soho.

Museum.

Somerset House (bilden) är Londons konst- och kulturcenter, beläget mitt i stadens hjärta. Många av konst- och fotoutställningarna är gratis och på somrarna vankas det utomhusbio på gården. Andra evenemang som tar plats under sommaren är teateruppträdanden och musikfestivalen Summer Series at Somerset House?with American Express®. Somerset House är även hem till London Fashion Week. Vi har tidigare gjort en guide över museum i London och övriga turistattraktioner.

Somerset House Trust, South Building, Somerset House, Strand, London, WC2R 1LA

Tate Modern

Världens största museum för modern konst från 1900-talet fram till idag. Här kan du se brittisk konst i alla former, men även verk av konstnärer från världens alla hörn. Guidade turer pågår dagligen för alla besökare utan extra kostnad. Dessa guidade turer fokuserar på olika områden inom de pågående utställningarna.

Bankside, London SE1 9TG, United Kingdom

Somerset House

Somerset house utomhusbio

Middag

Burger & Lobster. Konceptet på denna restaurant är, inte helt oväntat, hummer och hamburgare. Du kan alltså välja mellan att beställa in en hamburgare, en hummer eller mellantinget hummerrulle. Perfekt för omaka par eller för de som älskar livets goda, vare sig det är av den lyxiga eller alldagliga sorten. 

36 Dean St London, W1D 4PS

Drinkar 

“Nowhere Special” Du går igenom en graffitisprayad korridor med tvätt hängd i taket, går ned för en stup trappa och kommer in i ett vardagsrum, komplett med stearinljus, mjuka kuddar och en liten hund – Otto. Cocktailsen som serveras här hittar du ingen annan stans och serveras i allt från tekoppar till ciderburkar i papperspåse. Med varje cocktail kommer en liten överraskning, såsom popcorn, laxpannkaka, salt choklad eller korvrulle. 

The Basement 296 Kentish Town Road, London, NW5 2TG

Håller ni till centralt är hela Soho fyllt med barer och pubar. Strosa runt och kanske ner till China Town där ni kan besöka Experimental Cocktail Club som gömmer sig bakom en svart dörr. Gäller att säga vad vakten vill höra för att komma in.

13a Gerrard St, Chinatown, London W1D 5PS

Att göra

Cykla längs themsen. Du kan enkelt och billigt hyra en Barlcays Bike, eller som de är mer kända som: Boris Bike, efter Londons borgmästare Boris Johnsson. Cyklarna hittar du vid olika cykelstationer runt om i London. Du betalar £2 med kreditkort och får sedan cykla runt i så pass länge som 24 timmar, om du orkar, det vill säga. Ett tips är att cykla längs med River Thames, var försiktig bara. Mer om Boris Bikes här.

Klubb 

Studio 338. Du kanske har hört om Ministry of Sound och Fabric? Studio 338 är en ny superklubb med kapacitet för 3000 pers för dig som vill festa hela natten. Beläget i stadsdelen Greenwich, sydöst. Viben är mer Ibiza än London och passar bättre om man föredrar en galen festnatt framför en pubrunda. Läs mer om Londons klubbar här!

338 Boord Street, (Greenwich), SE10 0PF

Exklusiv klubb 

Vill du ha en lite mer mystisk och glamorös klubbupplevelse kan du ta dig till Cirque le Soir i Mayfairs hjärta. Här får du dricka champagne tillsammans med clowner, ormtjusare och dvärgar i riktig burlesque-stäming. Om du kommer förbi de stränga dörrvakterna, såklart. Finklädd, i tid och nykter är vad som gäller för att komma in. Lär gärna känna en promoter i London innan du ger dig ut i Londons West End (nattklubbs distriktet). På så vis blir det enklare att komma in. Genom Londonsvenskars Facebook forum kan ni hitta några. Bara  att fråga! För några av Londons bästa klubbar läs vår lista här!

15-21 Ganton St, London W1F 9BN

Musikal

Billy Elliot. För nionde året i rad visas denna musikal som råkar vara en av de mest älskade i hela Storbritannien. Billy Elliot handlar om en ung pojkes kamp för att få dansa balett och ett samhälles kamp för att få jobba i de gruvor som Margaret Thatcher’s regering håller på att stänga ner. Musiken är skriven av Elton John. Musikalen har tagit hem fem Oliver-awards för bland annat bästa nya musikal, bästa skådespelare och bästa koreografi. Här hittar ni fler musikaler i London som ni inte får missa!

Victoria Palace Theatre,?Victoria Street, London, SW1E 5EA

Regent’s Park Open Air Theatre. (ENDAST ÖPPET UNDER SOMMAREN)

Innan du åker hem igen, gör vad du kan för att få en biljett till någon av Regent’s Park Open Air Theate. Pjäserna ser du, som namnet hintar åt, mitt i Regent’s Park, under bar himmel och gärna omsvept i en filt. To Kill A Mockingbird är en av pjäserna som spelas i sommar, Shakespeare’s Twelfth Night är en annan.  För mer teater i London.

Inner Circle, Westminster NW1 4NU