5 saker ni inte får missa under juli och augusti!

Jul 17, 2014 by

Share Button

Sommaren är i fullgång och vi kan absolut inte klaga på vädret i London. Värme och sol har dominerat de senaste 7 helgerna och vi är nu i mitten av någon sorts värmebölja.

Vi klagar inte för det finns hopp om vatten att svalka sig i. Vi har listat Badställen i London .

Här har ni 5 saker ni absolut inte får missa under juli och augusti!

Kopparberg Urban Forrest 2 juli – 3 augusti:

Vi blev bjudna på en fantastisk middag av Kopparbergs häromveckan där vi i en (för kvällen) uppbyggd skog med äkta jord och löv fick avnjuta svensk mat med en tvist tillsammans med deras nya smaker Cloudberry och Elderflower & Lime. Inte nog med det kan vi för resten av månaden ut även besöka den svenska oas de byggt upp under en månad i Dalston, östra London.

Här är bilder från kvällen där vi kunde avnjuta drinkar inspirerade av de nya smakerna. 

Ni kan själva pröva Kopparbergs alla smaker på deras 5 veckors pop up: Urban Forest. Här kommer ni kunnna uppleva en magisk blandning av levande musik, gatukonst, aptitretande mat och dryck i en liten hemlig “skog” i Dalston.

Skogen är inspirerad av skönheten i den svenska tallskogen som ligger ovanför bryggeriet i den lilla staden Kopparberg. En självklar plats för east Londonbor att tillbringa dessa svala sommarkvällar.

Fram till 3 augusti kommer Kopparberg att ge besökarna möjlighet att fly staden och komma in i denna oas för fantastisk livemusik och även mat från svenska FIKA på Brick lane. Under veckorna som det hålls öppet kommer vi få se  skandinaviska artister såsom Francobollo, Karin Park och Bernhoft och några av Storbritanniens främsta festivalartister inklusive New Young Pony Club och Lucy Rose.

Besök deras hemsida här för mer information om Kopparberg Urban Forest

 

Rekorderlig Swedish Dinner #spiritsofsummer 7-10 augusti:

Minns ni Rekorderligs Midsummer House förra året?

Under någon vecka förra året byggdes ett rött trä hus upp, självklart med vita knutar. Allt för att hylla de goda nya smakerna Rekorderlig hade lanserat. I år gör vår svenska stolhet ytterligare ett event där vi kan ta del av sommaren med både svenska smaker och musik.

De kommer förvandla Londons Grand Union till en skandinavisk influerad miljö med exklusiva interaktiva upplevelser inspirerade av färger, skuggor och dofter av en skandinavisk sommar. På plats kommer det finnas ett fotoområde, svensk mat från Stockholms Deli och skräddarsydda Rekorderlig Cider cocktails. Rekorderlig  garanterar en oförglömlig kväll i ett svenskt sagoland!

Biljetter kostar £ 10 och inkluderar en Rekorderlig Cider, tre nya smakprover, tre svenska snittar, plus en exklusiv gåva och foto minne av natten. Biljetter köpta till # SPIRITOFSUMMER säkrar också inträde i Grand Union under hela kvällen.

Endast över 18 år.

Här köper ni biljetter: https://billetto.co.uk/events/50914

De har även en tävling där ni kan vinna en resa till Stockholm: https://www.facebook.com/RekorderligUK/app_895777167104108

 

BoomTown Fair 7-10 augusti:

BoomTown Fair – A pop up city where the impossible is possible and the abnormal is normal.

Vi har tidigare skrivit om denna festival som är en musik festival utöver det vanliga. Förra året fanns vi på plats och såg bland annat svenska bandet Hoffmaestro.

Boomtown öppnade först sina portar år 2009, som en relativt intim festival bland en liten community där de delade gemenskap och festande. Detta banade sedan i väg för tusentals musiker,artister, kreativa själar, skickliga hantverkare och konstnärer att mötas upp under en helg i “UK’s maddest city” som festivalen kallas.

Detta är precis vad BoomTown är. Läs vår längre recension om BoomTown Fair här!

 

Notting Hill Carnival 24-25 augusti:

Vad mer kan vi säga än att Notting Hill carnival är Europas största festival med över 1 miljon besökare. Låt er inte skrämmas av snack om våld och stök.  99% av besökarna är på plats för att i färgstarka kläder fira och dansa under två dagar. Förutom själva karnivalen finns det över 20 scener ute på gatorna runt om Notting Hill med såväl stora som små DJ’s och artister. Musiken varierar och kommer från hela världen även om mycket är självklart Reggae,R&B, Funk, House, Dub och mycket annat.

Artisten Ms Dynamit ger sina bästa tips:

‘Essential kit: comfortable shoes, a bottle of water, a pack of wet wipes (or hand sanitiser) and a warm hoodie (that can be wrapped around your waist until it suddenly below zero in the eve). Also, bring your best vibes ready for a great time. Follow some floats as well as the cool sound systems, definitely try some good West Indian cuisine, and just be free and let the vibes take you.’

Notting Hill Carnival info 2014


 

Årliga kräftskivan- Slutet på augusti/början på september:

Mer info här: LondonSwedes Crayfish Party