After work-succén OOOAW intar London

Jan 13, 2016 by

Share Button

OOOAW---London-Swedes-post

Du som älskar att klubba men inte längre orkar festa till klockan 5 på morgonen har den 29 januari möjlighet att byta ut den traditionella after work-pinten mot en spektakulär nattklubbsupplevelse, och dessutom komma hem i rimlig tid. Då är det nämligen dags för det framgångsrika eventskonceptet ”Out of Office After Work” (OOOAW) att göra premiär i London. Mellan 18-22 intar de Drama Park Lane i Mayfair, och utlovar en after work utöver det vanliga.

 

OOOAW grundades i Stockholm 2013, och på bara ett år ökade antalet gäster från 200 på det första eventet till över 15 000. Detta tack vare deras unika koncept, som har gjort stor succé i städer över hela Norden. Tanken bakom OOOAW är nämligen att ge folk som satsat på karriären och familjen möjligheten att återuppleva nattklubbsmiljön. Grundarna Robert Pihl och Mikael Wennerros var själva två hårt arbetande karriärister som insåg att det fanns en lucka i utbudet av nattklubbsupplevelser. Med en inriktning på människor i 25-35-årsåldern som varken har tid eller ork att gå på nattklubbar längre bestämde de sig för att skapa en nattklubbsupplevelse i after work-format. 9 månader senare kom Pontus De Geer  – med bakgrund inom internationell affärsutveckling – in i bilden, och expansionsresan tog sin start. OOOAW finns nu i Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingborg, Helsingfors, Oslo, Köpenhamn och London.

 

På ett klassiskt OOOAW-event börjar gästerna strömma in redan vid 18-tiden, och anländer dessutom nyktra, eftersom eventen äger rum direkt efter jobbet. Vid ankomst ägnar gästerna sig åt att umgås med vänner och kollegor över en drink eller två, förvisso under energifull musik. Sen startar ”partytimmarna”, och detta görs fullt ut, med de allra bästa elementen från nattklubbsvärlden – isfacklor, konfettiregn, dansare i spejsiga outfits, och rekvisita till publiken. OOOAW-teamets fokus ligger på att interagera med publiken och accentuera musiken under kvällen – allt för att skapa en glädjesprakande och energifylld stämning där gästerna och festen slutar på topp. Fokus ligger även på att gästerna själva ska utgöra en viktig del av eventet, vilket även har visat sig vara en smart marknadsföringsstrategi: istället för att fokus legat på riktad marknadsföring från OOOAW’s sida har gästerna själva spridit ordet om evenemangen via sociala medier.

 

Klientelet utgörs till stor del av folk inom bank-, finans-, IT-, media- mäklarbranschen, etc., men OOOAW’s events är öppna för alla. Precis som en ordinär after work har OOOAW inga inträdeskostnader eller vip-köer, vilket är en stor kontrast till många av Londons pretentiösa medlemsklubbar. Det är helt enkelt först till kvarn som gäller, om man inte vill boka ett drinkbord för snabbare entré. Ambitionen är att successivt slå sig in i Londons marknad och börja hålla ett event i månaden, och med sitt banbrytande koncept spås OOOAW lyckas stort.

 

Mer info om OOOAWs första event i London hittar du här, och länk till Facebookeventet finns här.