Ambassaden söker Kulturhandläggare

May 20, 2018 by

Share Button

Kulturhandläggare till svenska ambassaden (föräldravikariat)

Sveriges ambassad i London söker en kulturhandläggare till kultursektionen. Tjänsten är ett föräldravikariat på nio månader med möjlighet till förlängning. Tillträde 1 september 2018 eller tidigare.

 

Kulturhandläggaren ska, i samråd med kulturrådet, främja kulturutbytet mellan Sverige och Storbritannien och stimulera den kulturella dialogen mellan länderna. Kultursektionen ska också verka för kulturen som en del i satsningar på att främja svenskt näringsliv och handelsutbyte samt Sverigebilden och dess demokratiska värderingar.

 

Du kommer tillsammans med kulturrådet att handlägga och utveckla strategier för kulturverksamheten, leda kulturprojekt, utveckla och bibehålla kultur- och vetenskapskontakter samt bevaka kulturfrågor i Storbritannien.

 

Vi söker dig som har akademisk examen med inriktning på t ex kultur, samhällskunskap och/eller kommunikation. Du är kulturintresserad, utåtriktad och van vid ett högt tempo. Du har erfarenhet av arbete med kulturella frågor och du är intresserad av internationellt samarbete. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska. Svenska är en merit.

 

Mer information om tjänsten lämnas av kulturrådet Pia Lundberg [email protected]
Tel +44 20 7917 6468

Information om anställningsvillkor för lokalanställda lämnas av kanslichefen Annica White
[email protected]
Tel +44 20 7917 6431

 

Vi vill ha din ansökan samt CV senast den 24 maj 2018. Märk din ansökan ”kulturhandläggare” och sänd den till ambassadens organisatoriska brevlåda, [email protected] eller till:

Embassy of Sweden
11 Montagu Place
London, W1H 2AL