Amy Winehouse död

Jul 24, 2011 by

Share Button

Hon slår igenom stort i Storbritannien med ”Valerie” tillsammans med Mark Ronson som släpps år 2007. Samtliga radiokanaler, från BBC Radio 1 till Capital FM spelar den om och om igen. Redan år 2006 släpper hon albumet ”Back to black” som får musikkritikerna att bli helt exalterade. Amy WInehouse är det nya brittiska stjärnskottet som är på allas läppar i hemlandet men också resten av Europa. Hon blir även framgångsrik i USA där hon vinner fem priser på amerikanska Grammy Awards år 2008 och samma år anklagas hon för att ha slagit sin livvakt.

Framgången har sitt pris. Sångerskan blir mer och mer profilerad som den drogberoende artisten som hela tiden ställer in spelningar till fansens besvikelse. Skandalerna kring Amy Winehouse blir framsides stoff i medierna och det handlar inte längre om musiken. Varje gång stjärnan ställer sig framför mikrofonen är det obekväma ett faktum, det hörs i den stora hiten ”Rehab” att något inte riktigt står rätt till. Sångerskan fastnar i drogträsket och så sent som i juni 2011 ställer hon in en Europaturné, där första stoppet var Belgrad då stjärnan får lämna scenen och publiken ska ha gett upp och lämnat spelningen.

Lördagen den 23 juli 2011 hittas Amy Winehouse död i sitt hem i Camden, London . Polisen är förtegen om dödsorsaken dock är en överdos närliggande då hon såg sliten ut där hon hittades livlös. Både fans och musikvärlden sörjer hennes död, då en musikalisk talang gått ur tiden. Amy Winehouse blir 27 år gammal.

 

Av: Klara Sigfridsson