April i London!

Apr 4, 2016 by

Share Button

Äntligen går vi mot ljusare och varmare tider. April månad betyder att våren är här och den brittiska huvudstaden har mycket att bjuda på. Som vanligt listar LondonSwedes de bästa eventen under denna månad.

London Marathon

Ldn_maraton

En av de stora händelserna under april månad är Virgin London Marathon. Här får både nybörjare och mer vana löpare plats. Om du springer för första gången så hittar du användbara guider på ovan länk. Där kan du också anmäla din medverkan, men det går precis lika bra att heja på vid sidan av. Loppet körs bland Londons toppattraktioner.

 

Venue: Olika delar i London

Datum: 24 april

Närmsta tube: Besök länken ovan för mer information kring starten eller vart det är bäst att stå

 

PR Opportunities in the Digital Age

Sv_handelskammaren_digital

Jobbar du inom PR och kommunikation? Svenska Handelskammaren i London anordnar ett frukostseminarie om den nya digitala eran som pågår just nu. Varje dag dyker det upp en ny digital kanal som företag måste välja att anamma eller inte. Hur ska du som PR/kommunikatör veta vad som är rätt eller fel? Detta och annat kommer du att få lära dig av en representant från MyNewsDesk som kommer att hålla i seminariet.

 

Venue: Grace Bar and Restaurant, 44 Great Windmill St.

Datum: 21 april kl. 8:00 – 10:00 och på länken ovan kan du anmäla dig

Närmsta tube: Piccadilly Circus

 

London Coffee Festival

London_coffee_festival

Populära kaffefestivalen London Coffee Festival återvänder i år igen. Upplev live demos av professionella baristor, live musik och olika seminarier om kaffe. Mellan 7-8 april är festivalen enbart öppen för företag, och på kvällen den 8 april öppnas den för allmänheten. Festivalen slutar den 10 april.

 

Venue: Old Truman, Brewery, Brick Lane

Datum: 8-10 april, köp biljetter här

Närmsta tube: Whitechapel eller Shoreditch High Street

 

30% på vårkollektionen hos Lindex

XeniaModel1

Svenska Lindex har slagit upp två butiker i London över de senaste året. Den 31 mars lanserade de sin vårkollektion med Sienna Millers som kampanjens ansikte. Det firades med en fest i butiken och även 30% på hela kollektionen både online och i butik under hela april. Använd koden “HEARTLINDEX” för din rabatt!

Var: Westfields (Shepherds Bush & Stratford) och online på Lindex.com.

Datum: Hela april

Närmsta tube: Shepherds Bush, White City, Stratford

 

Macklemore & Ryan Lewis

macklemore

Amerikanska duon Macklemore och Ryan Lewis spelar på Londons O2 Arena den 27 april. Dessa rappare har haft flera listframgångar de senaste åren med hittar såsom ”Thrift shop” och ”Can´t hold us down”.

Boka biljetter redan nu!

 

Venue: O2 Arena London

Datum: 27 april

Närmsta tube: North Greenwich

 

London Duck Tours

Duck Tours

Nu när våren äntligen är här så sätter många olika cruises på Themsen igång, men om man vill uppleva ett litet annorlunda äventyr på både land och i vatten så ska man prova på en Duck Tour. Sätt dig på denna annorlunda buss som både går på land och ner i vattnet. Boka biljetter här.

 

Venue: Duck Booking office, Waterloo

Datum: Hela sommaren

Närmsta tube: Waterloo station

 

Out Of Office AW

oooaw

Kanske Stockholms (och resten av Sveriges) bästa after-work upplevelser. En “klubbkväll” var vi nära på att skriva men NEJ, detta är den närmsta fetaste klubbupplevelsen du kan komma innan klockan tio på kvällen då grabbarna på Out of Office har ett helt annat koncept. Hit kommer du direkt efter jobbet men möts av full fest så att du kan vara i sängs redan innan midnatt.

OOOAW (som är deras förkortning) har fyllt Berns och Stadion i Stockholm och är helt klart, utan tvekan något som kan ta över Londons after-work crowd.

Skriv upp er här:  https://www.facebook.com/events/170784543304617/

Venue: DRAMA, Park Lane

Datum: 8 april från klockan 6pm

Närmsta tube: Hyde Park Corner

 

 

Moulin Rouge Ball

Moulin_rouge

På Valborg håller Londons mest fashionabla rooftop Kensington Roof Gardens i en bal med Moulin Rouge tema. Lördagen den 30 april kommer denna klubb att förgyllas av dansare och akrobater, för att få till den rätta känslan. Biljetter ligger på £35. Mat kommer också att finnas till förfogande!

 

Venue: Kensington Roof Gardens, High Street Kensington

Datum: Valborg (30 april)

Närmsta tube: High Street Kensington tube

 

Toughest London

toughest

Pippingford Park kommer den 23 april bli en hinderbana då svenska Toughest arrangeras för första gången på brittisk mark. På denna länk kan du också registrera din anmälan. Du som anmäler dig kommer att få ta dig genom en rätt tuff hinderbana. Tror du att du har vad som krävs, ja då är det bara att anmäla sitt intresse!

 

Venue: Pippingford Park

Datum: 23 april och anmälan görs på ovan länk

Transport: Tåg till East Grinstead station och därefter 15 min taxifärd

 

Hilma af Klint på Serpentine Gallery

hilma af klint

Mellan 3 mrs och 15 maj har Serpentine Gallery en utställning med verk av svenska konstnären Hilma af Klint (1862-1944). Af Klint räknas som en av de största pionjärerna inom abstrakt måleri och är känd som en gigant i svensk konsthistoria. Utställningen utgörs av verk från af Klints serie Målningarna till templet, och är sammanställd i samarbete med Daniel Birnbaum från Moderna Museet i Stockholm. Missa inte denna utställning som har fått titeln “Painting the unseen”.

 

Venue: Serpentine Gallery

Datum: 3 mars-15 maj

Närmsta tube: Knightsbridge tube