ARBETSPLATSEN: En dag på Kindred Groups kontor

Apr 23, 2019 by

Share Button

Namn: Niklas Johansson

Ålder: 27

Roll på Kindred: Head of Commercial and Marketing Business Delivery

Bor: Wimbledon

År som Londonbo: sedan 2015

 

 

Niklas är 27 och har rollen Head of Commercial and Marketing Business Delivery på Kindred Group sedan några månader tillbaka. Sammanlagt har han jobbat på Kindred Group i 4 år.  Han började som trainee på företaget direkt efter examen på högskolan i Halmstad där han studerat till civilekonom.  Utav 500 sökande valdes fyra till traineeprogrammet. Han bor i Wimbledon, samma område som Kindred Groups Londonkontor. 

 

 

Hej Niklas! Kul att få hälsa på dig på ert fina kontor här i Wimledon. Här har du varit i fyra år! Vad var det som lockande dig till just London?

Jobbet först och främst, men även storstadsaspekten och allt det ger (nöjesutbud i form av musikaler och teater och fotboll främst).

 

London erbjuder väldigt mycket så vad hittar du på en helg i London?

Det är en del av det som är Londons charm – det varierar. Jag går gärna på musikaler, teatrar (West End eller i Wimbledon), ser fotboll, hittar en park att promenera i, är hemma och slappar/grillar med kompisar och/eller äter på en av de många masterchefomnämnda restaurangerna som finns i stan.

 

Vad gjorde du innan du kom till London och hur trivs du i London?

Pluggade civilekonomprogrammet i Halmstad (flyttade typ 2 veckor efter min examen) och jag trivs som fisken i vattnet – definitivt ingen direkt hemlängtan.

 

 

Hur ser dina rutiner ut, både personligt och på arbetsplatsen?

Jag är ganska inrutad – normalt sett går jag upp klockan 6, käkar frukost och kör ett gympass innan jobbet (brukar börja kring 8:30-8:45). Sedan jobbar jag till 18-ish och lagar oftast mat hemma med min sambo (när jag inte går på bio, vilket är vanligt förekommande).

Helgerna är oftast relativt tidiga starter med morgongym på schemat och därefter är det ganska öppet med något av ovannämnda aktiviteter på eftermiddag/kväll.

 

På tal om ditt jobb kan du berätta lite mer om Kindred?

Kindred Group Plc är ett bolag som står ut bland andra spelbolag då de från första början riktat in sig enbart på online-spel och gambling.  Bolaget har svenska rötter och grundades 1997 av Anders Ström, i London.  Kindred föddes digitalt så har inte gått igenom digitalisering som många andra spelföretag.

 

Varför ska man vilja jobba på Kindred Group Plc?

Kindred är speciell bland andra arbetsgivare i London iochmed dess skandinaviska syn på work-life balance. Det finns en tydligen förståelse att folk lever utanför jobbet, med fem veckors semester även som nyanställd. Företaget uppmuntrar medarbetargrupper för att uppehålla goda relationer genom hela organisationen, det finns en underhållningskomittee, fotbollskvällar och filmkvällar organiseras regelbundet.  Man bygger verkligen vänskapsband här.  I vår cafeteria har vi subventionerad mat, varm lunch lagad på plats för £2.50. Vi har biljardbord, Playstation och pingisbord – det är en modern arbetsplats, Det är även lätt att förflytta sig bland kontoren, i Stockholm, London och Malta.

Årligen gör vi en ”Great Place to Work”-enkät som skickas ut till alla våra medarbetare och just nu ligger den på närmare 90%.

På Kindred Groups kontor serverar de tillagad mat för medarbetare för en billig peng.

 

Vad innebär din roll, och hur har du satt ditt personliga avtryck?

Jag har fått det ansvaret nu att det finns en underliggande förväntan att mitt ämnesområde är jag ett ämnesområde som jag är expert i.  Jag får forma det till den grad jag känner att jag behöver så länge det gagnar företaget.  Min chef är Chief Commercial Officer och det är till honom jag vänder mig för coaching.

Mitt jobb handlar om projektleverans, 50% av företagets förändringsprojekt skickas till mitt team.  Vi är just nu tre personer, och ska anställa två personer till.  Det vi gör handlar om att få idéer till ”business case”, dvs ta folks tankar som ofta är väldigt löst förankrat i något och skapa något som är görbart, och där man ser tydligt värde, och sedan implementera på rätt sätt i organisationen.  Min roll handlar om att samla in allt detta och prioritera, det är det viktigaste. Vi som företag har ingen brist på idéer.

Kindred Groups kontor i Wimdledon 

 

Vad är bästa med ditt jobb?

Jag brinner för det jag jobbar för.  Det finns bara en branch och ett annat jobb jag skulle tacka ja till på ett ögonblick, och det är att jobba för Manchester United i en liknande roll.  Jag njuter också extremt mycket av den kultur och frihet som finns på Kindred, du får vara vem du är, hur du är och du blir lämnad i fred till den grad du själv känner att du behöver, men det finns också ett prestationskrav som gör så att jobbet inte blir flummigt.  Och såklart har jag fantastiska kollegor, många som också är vänner utanför jobbet.

Våra skandinavsika rötter gör också så att vi jobbar ganska tydligt mot en jämn fördelning som ska vara betydligt jämnare än vad den är.  Vi representerar oss själva och industrin i ”Women in Tech”, det är något som drivs ganska ihärdigt innifrån, vi har alltid representation där. 

 

Vad är den största utmaningen i ditt jobb?

Min roll som Head of Commercial and Marketing Business Delivery är väldigt ny för mig, jag har aldrig lett människor tidigare, men det är en utmaning.

För industrin och för oss som företag så är det farten och de ständiga förändringarna kring lagstiftningar från enskilda länders basis och från den generella bilden.  Det innebär extremt mycket jobb för speloperatörera.

 

På tal om ett aktuellt ämne som kan komma att röra många av oss.Vad är din syn på Brexit och är det något som har påverkat dig? Märks det av på din arbetsplats där ni är många från olika delar av Europa?

Min syn är väl att det är ett stort skämt och jag tror inte att något kommer hända (kanske mer hoppas än tror), men därför har det heller inte påverkat mig, eftersom jag inte låtit det.  Och om det märks av, absolut, men folk är på väldigt olika ändar av skalan – vissa är rädda att bli utkastade, medan andra är mer som jag och ganska obrydda.

 

 

 

Bästa restaurangen i London?

M i Victoria

Vad saknar du för svenskt?

Zoegas kaffe, lagrad greveost och kanelknäckebröd.

Vad är ditt brittiska favorituttryck?

“Fuckin ‘ell och bollocks”

Vad skulle du göra om jag gav dig £100 just nu?

Spela fotboll, om inte spela så skulle jag köpa en tågbiljett till Manchester för att se en match.

 

 

Over the last 20 years, Kindred Group has brought together 11 of Europe’s most successful online gambling brands – forming one of the largest online gambling companies in the world. Want to work for Kindred Group? Several roles available.