Årets bästa festivaler i UK

Mar 21, 2012 by

Share Button

Hard Rock Calling

Datum: 13-15 Juni

I Londons största park Hyde Park tar detta event plats under tre dagar. Det råkar givetvis vara under samma dagar som svensk midsommar firas- i samma park. I år kan du köpa biljetter från 55 pund uppåt och de stora dragplåsterna är inga mindre än Paul Simon, The Killers & Bruce Springsteen.

Mer information om Hard Rock Calling hittar du här.

 


Lovebox

Datum: 15-17 Juli

Lovebox är belägen i Victoria Park , som gränsar till Bethnal Green, Hackney och Bow. Det gör att den här festivalen har blivit känd för att ha en slags ”Shoreditch-vibe” och för att vara en lite mer trendig festival, med besökare som är intresserade av musik och mode. Festivalen har funnits i 8 år och de räknar med att få hela 65 000 besökare år. Lovebox vision är att inspirera med dramatiska, glamourösa och episka uppträdanden av de allra största artisterna. Festivalområdet är också noga planerat där vill skapa ett utrymme för att njuta av musiken, väcka tankar och utmana besökarnas förväntningar.

Klara artister för 2012 är bland andra: Lana Del Rey, Kelis och Hot Chip.

Mer information om Lovebox hittar du här.


Great British Beer festival

Datum: 7-11 August 2012

Storbritanniens största ölfestival hålls runt stationen Earls Court och erbjuder över 700 olika öl, cider, päronviner av olika internationella ursprung. På festivalen utses Årets bästa öl och det delas ut flera priser samtidigt som det såklart dricks stora mängder öl. Priserna är låga, oftast kostar ölen under 1 pund. Vill du ta med glaset hem får du gärna det, det brukar då kosta runt 3 pund inkl glaset. På festivalen serveras även mat. Bland annat kan du njuta av indiska rätter, piroger, skaldjur, ost, korv och sallader.

Mer information om Great British Beer festival hittar du här.


Notting Hill Carnival

Datum: 26-27 augusti

I Augusti varje år sedan 1966 hålls det största festivalfirandet av sitt slag i Notting Hill. Varje år vaknar gatorna i West end till liv med ljud och dofter från Europas största gatufestival. Över 40 000 voluntärer uppträder och arbetar på festivalen som har hundratals matstånd och över en miljon besökare. Festivalen pågår under 3 dagar, där Lördagen som är dag 1, innehåller olika band-tävlingar. Söndagen är ”Kid’s day” som är mer passande för barnen. På måndagen äger den tar den stora paraden rum. Den börjar oftast på Great Western Road, slingrar förbi Chepstow Road förbi Westbpurne Grove och tar sig sedan till Ladbroke Grove. När den är slut så stannar inte festen utan det brukar bära av till de olika festerna, pubarna, barerna och klubbarna runt om i Notting Hill.

Mer information om Notting Hill Carnival hittar du här.


London Jazz Festival

Datum: 9- 18 November

Londons stora jazzfestival där man firar jazz på ett stort antal klubbar runt om i London. Det startade som en ”jazzvecka” på den etablerade ”Camden festival”  på 1970-talet. Under de senaste åren har festivalen gjort en stadig övergång från norra London till att engagera Londons alla stadsdelar. Festivalen har vuxit till att inte bara bli Londons största musikfestival utan även en av de största internationella festivalerna i jazzsammanhang. Varje år har fått en egen karaktär, och det är än så länge okänt vad som kommer hända med detta års festival. Men vad man vet är att Londonborna i November kommer kunna fynda jazz-skatter på såväl en liten indieklubb i Camden som en stor konserthall i Mayfair.

Mer information om London Jazz festival hittar du här.


I övriga Storbritannien


Download festival

Datum: 8-10 Juni
Plats: Donington Park, Leicestershire

Download är Englands största rockfestival och startade 2003 som efterföljare till festivalen Monster of Rock. Första året erbjöd festivalen sina besökare en kod som innebar att de kunde ladda ner album på nätet gratis från de artister som spelat på festivalen. Denna kod slopades dock efterföljande år. Istället finns en community på nätet för festivalens alla besökare där de kan komma med åskiter, kritik och önska band inför nästa års festival.

Bland 2012 års artiser återfinns The Prodigy, Metallica och Sabbath

Mer information om Download festival hittar du här.


Glastonbury Festival

Glastonbury är tillbaka under 2013

Datum:22-26 juni 2011
Plats: Pilton, Somerset

Glastonbury Festival är Storbritanniens största musikfestival och hålls  i en vacker dal på 1.200 hektar i Somerset. Festivalen brukar ha emot 170,000 musikälskande besökare och det är inte konstigt då Glastonbury oftast har en av de bästa line-upsen i England. Detta har resulterat i att biljetterna säljer slut strax efter att de släppts. Festivalen erbjuder så mycket mer än bara musik, här finns bland annat teater och cirkus, en bio, ett område för barn och områden där utklädda besökare och aktörer är utklädda efter olika teman. Dessutom finns det möjlighet att gå och se några av Englands största komiker eller lyssna på intressanta föreläsningar.

Klara artister för 2011 är bl.a U2, Beyoncé, Coldplay och mumford and Sons.

Mer information om Glastonbury festival hittar du här.


T in the Park

Datum: 6-8Juli
Plats: Kinkross, Skottland

T in the Park startade 1994 och har sedan dess hållits 18 gånger. Idag har festivalen kapacitet att ta emot 85 000 festival besökare och är Skottlands största festival. Under 3 dagar framträder 200 olika artister på festivalens 11 olika scener. Förutom de olika spelningarna kan besökare besöka ”Healthy T” ett område som bevisar att festivalmat inte alltid behöver vara ohälsosamt och tråkigt. Här finns en sushi restaurang och juice barer och möjlighet att äta ostron eller lammstek. Dessutom hålls liveevent där berömda kockar håller i matlagnings demonstrationer.

Bland klara artister 2012 återfinns bland andra Florence and the machine, Snow Patrol & Tinie Tempah..

Mer information om T in the Park hittar du här.


V Festival

Datum: 20-21 Augusti
Plats: Hylands Park i Chelmsford, Essex och Weston Park i South Staffordshire,

V Festival hålls i två olika parker, samtidigt. Efter dag ett skiftar alla artister plats så att de som spelade på lördagen i en park spelar på söndagen i den andra. Iden till festivalen, som startade 1996, föddes av Pulps frontman Jarvis Cocker. Festivalen som ursprungligen var en rockfestival har nu en stor blandning av olika sorters musik.

Klara artister 2011 inkluderar bland andra Noel Gallagher, The Killers, David Guetta, Ed Sheeran & Snow Patrol.

Mer information om V festival hittar du här.


Reading and Leeds Festival

Datum: 24-26 augusti
Plats: Reading och Leeds

Reading and Leeds festival är en av Englands största och äldsta festivaler. Den hålls samtidigt i de olika städerna Reading och Leeds, där samma artister uppträder men på olika dagar. På festivalen finns 7 olika scener med blandade teman. Bland annat finns en scen för oetablerade band, en scen med dance musik, en scen med punk och givetvis den stora ”main stage” där de allra största artisterna spelar.Det var bland annat här som Nirvana spelade sin sista spelning i England.

Årets artister inkluderar bland andra The Foofighters, Florence and the Machine & The Cure.

Mer information om Reading festival hittar du här.
Mer information om Leeds festival hittar du här.


Creamfields (TIPS!)

Datum: 24-26 augusti
Plats: Daresbury, Cheshire

Denna dancefestival, som nuförtiden hålls utanför Liverpool, startade 1998. Här kan du förvänta dig elektromusik och kända DJs. Det finn en stor utomhusscen samt 8-10 DJ områden. Festivalen har också hållit på andra ställen runt om i världen, t ex i Abu Dhabi, Istanbul, Moskva och Rio de Janeiro.

Klara artister för 2012 är bland andra David Guetta, Deadmaus, Skrillex, David Harris, Sebastian Ingrosso, Laidback Luke och Eric Prydz.

Mer information om Creamfields hittar du här.


Bestival

Datum: 6-9 september 2012
Plats: Isle of Wight

På Bestival kan man se mer 300 olika artister. De erbjuder även ett stort utbud av musik samt mat och dryck. Festivalen har olika områden med matstånd som ska matcha de olika musikstilarna som finns representerade på festvalen. Det finns dolda, hemliga arenor och alltid ett par överraskningar. Det bästa med Bestival är maskeraddräkterna – då det är ett nytt tema varje år.

Mer information om Bestival hittar du här.