Att besöka London för första gången

Jan 26, 2023 by

Share Button

London är en av världens vackraste städer och där finns det mycket att se och utforska, både för den erfarna resenären och för förstagångssemestraren. London är dock väldigt stort med dess cirka nio miljoner invånare. Det gör att det kan kännas väldigt överväldigande att planera den första resan till London. För att verkligen få ut så mycket som möjligt av din resa är det därför en god idé att planera mycket i förväg. Här kommer bra tips som du behöver känna till innan du reser till London!

 

Skaffa biljetter i förväg!

Det många inte vet är att det är möjligt att skaffa biljetter för många sevärdheter och attraktioner i London för att slippa stå i långa köer. Det största misstaget de flesta resenärer som besöker London för första gången gör är att de inte köper biljetter i förväg utan istället åker dit och löser sådant där. 

 

Om du väljer att köpa biljetter på plats finns risken att det är ett sämre utbud, sämre priser och att du behöver stå i kö betydligt längre än om du köpt biljetter på nätet. Biljetter är nämligen oftast billigare om du köper dem på nätet, iallafall några dagar i förväg. Du kan exempelvis få billigare biljetter till London Eye, The Shard och Madame Tussauds om du väljer att köpa biljetter i förväg.  

 

Välj skip-the-line biljetter och prioritetspass

Många sevärdheter i London är gratis, men med det kommer också väldigt långa köer. För att skippa dessa köer är det en god idé att skaffa skip-the-line biljetter och prioritetspass. Med dessa får du förtur till många attraktioner och du behöver inte stå lika länge och vänta i kön. 

 

Med prioritetspass (exempelvis The London Pass) kan du även besöka vissa sevärdheter helt gratis som i vanliga fall hade kostat. Det gör att du kan utforska mer av London för samma peng. Några exempel på sådana platser som är gratis med The London Pass är Westminster Abbey, The Tower of London, London Zoo och många fler. Dessutom får du tillgång till Thames River Cruise och hoppa på-hoppa av-bussar med ditt London Pass, vilket gör det mycket lättare för dig att ta dig runt i London. 

 

Hyr en cykel eller välj att gå

Många tar sig runt i London genom tunnelbanor, bussar eller liknande. Välj istället att ibland ta dig fram via cykel eller till fots. London är en oerhört vacker stad och det gör sig bäst genom att du kan uppleva det på nära håll. Med andra transportsätt är det svårt att verkligen njuta av London, men om du väljer att cykla eller gå har du hela tiden nära till naturen, byggnaderna och landskapet. Det gör att du kan stanna om du vill ta foton eller om du hittar en annan del av London som du vill utforska. Sådant blir mycket lättare om du inte sitter fast i ett fordon.

 

Utforska mindre berömda delar av London

De flesta turister brukar hålla sig till de mest berömda delarna av London, men London är så mycket mer än så! Utforska ett område som du inte känner till, ät på ett café i utkanten av London eller besök en av Londons många marknader. Genom att göra saker på din resa som inte bara är att besöka Londons kändaste monument, kommer din resa att bli mycket mer minnesvärd. 

 

Jag rekommenderar speciellt att besöka några av Londons många marknader som finns i flera olika stadsdelar. Några sådana marknader är Greenwich Market, Camden Market och Spitalfields Market. Det ger en känsla av “småstad” trots att du befinner dig i en väldigt stor stad. I London finns det väldigt mycket att upptäcka, även om du väljer att utforska de mindre kända platserna i London. 

 

Skaffa en VPN innan du reser till London

För att vara helt skyddad när du reser till London är det bra att testa en VPN gratis. Det finns flera stora VPN-tjänster som har gratis provperioder just nu, så att du kan få chansen att testa deras VPN. Med en VPN är du helt skyddad om du exempelvis skulle sätta dig på ett café och använda det offentliga Wi-Fi:et. Det finns en stor risk att du blir hackad om du använder ett offentligt Wi-Fi, men med en VPN så är du dold och helt skyddad, vilket gör så att du kan känna dig säker.