Att göra i London i april

Apr 2, 2012 by

Share Button

 

Ta en drink på Aquas uteterass

Gör som oss och invig sommaren med drinkar på Aquas takterass.

Beläget 1 minut från Oxford Circus ligger denna asiatisk/spanska restaurang där du i ena delen kan äta asiatisk mat såsom sashimi och bara 50 meter bort influeras av spansk tapas och drinkar. Två stora terasser och inglasade privatrum att hyra. Aqua är en av Londons härligaste uteserveringen. Ta med plånboken, för det kostar!

http://www.aqua-london.com/

 

Se kungligt bling bling på Towern. De kungliga kronjuvelerna ställs ut för att markera ”The Diamond Jubilee” 60 år på tronen för drottning Elisabeth II. Juvelerna ställs ut på Tower of London.

Tower Hill, London, EC3
£20.90 vuxna;
£17.60 Rabatterade biljetter
£10.45 Barn under 16  Mer info: Historic Royal Palaces

 

 

4 april
Se Scandimaniacs på the Bush Theatre.
Upplev Scandimaniacs käck musik, fräcka improvisationer och lågmälda humor. De är tillbaka till London för att få publiken att skratta, sjunga och tänka! Är du up for it?

Mer info: Whats up bloggen
Där kan du dessutom vinna biljetter.

 

 

 22 april
London marathon! Se hurtiga människor springa tills de stupar. Att springa marathon är inte det lättaste. Att titta på London marathon är inte heller någon picknick i parken. Vi har därför letat fram en karta till de bästa utkiksplatserna. Ta med en picknick- korg och var i tid.

Start: Greenwich Park
Mål: The Mall
Mer info på View London finns de bästa åskådarplatserna.

 

 5 och 6 april
Campa på påsklovet? Ta trailor trash till en ny nivå.  I påsk förvandlas  “Old Vic Tunnels bunker” till en påsklovscamping för vuxna. Ta chansen att få uppleva detta annorlunda påskfirande Med ängar, roddbåtar, brassestolar, hoppslott, och musik.

Sa vi att det var för vuxna?  Aktiviteterna startar från 19.00-01.00

Mer info: Old Vic Tunnels

 

9 april
Se getter springa gatlopp! På årets bräkistaste sportevent tävlar en get vid namn Cambridge mot en vid namn Oxford. Vi skojjar inte… Det finns tydligen en del prestige i att den rätta geten vinner. Så dra på dig halmhatten och lifta med en traktor ut till Spitalfields City Farm där racet pågår.

7 april från 13.00
Vuxna £5.50, barn 50p

Mer info: the londonist 

 

9 april
Kom i rätt påskstämning i Brixton. Brixton är på god väg att bli Londons hippaste område. Vad sägs till exempel om att ”The Brixton Windmill’s” langar gratis musik och BBQ från 3 på dagen för att fira slutet på din bank holiday på rätt sätt. Musik kommer spelas på två scener med Aukustisk ton i trädgården och electro inomhus.

Allt är gratis men glöm inte att slänga några slantar  till bandet.
Mer info: Brixton Windmill

 

3 april
Vässa hjärnan med handelskammarens pubquiz.
Vad är bättre än att träna hjärngympan samtidigt som du minglar med intressanta personer? Svenska handelskammaren annordnar ett pub quiz på Tudor Rose mitt i Marylebone. Ellen och Charlotte behöver ett par riktiga quizmasters på sitt lag. Så dyk upp, ta en öl och teama upp!

Tid:19.00 -21.00
Plats:  Tudor Rose, 44 Blandford Street, London W1U 7HS

 

27 april – 6 maj
Se film som du aldrig sett dem förr.
Se filmer så som Alice i underlandet, Harry Potter och Sherlock Holmes,  på ett annorluna sätt. I Lewisham finns ingen biograf så filmerna under New Cross & Deptford film festival kommer filmerna visas på olika, annorlunda platser. De kommer bland annat projeceras i ett tak, inuti ett par fängelseceller och på sidan av en lastbil.
Kostnad: Gratis

Plats: På tolv olika platser.Mer info:New Cross &Desptford film festival.

 

23 – 27 april
En festival i William Shakespeare’s ära. “To be or not to be”- Shakespeare festival, det är frågan. När såg du en Shakespeare pjäs senast? Britterna gillar ju onekligen sin teater, så passa på under detta fyra dagar långa firande att se flera av Shakespears pjäser som sätts upp runt om i London. Plats: olika platser runt London

Mer info: visit London

 

23 april
Fira St Georges day
Trodde du att St Patricks var den enda som fick en egen dag? Den 23 april firas det heliga skyddshelgonet St George som slogs mot en drake som tänkte äta upp en vacker prinsessa. Se det som en bra anledning att dra på dig en gammal rustning eller den där prinsessklänningen som ligger hemma och skräpar.Det blir en hel del gratis events: parader, teatrar, matfestivaler och lekar för barn.

Plats: olika platser runt London. Firandet på Trafalgar Square brukar vara populärt.

 

 28 april
Se leriga soldater ligga i hög
Varje år slåss Marinen och armén om att ta hem the Babcock Trophy i rugby. Matchen är av sor prestige för båda lagen. Förra året vann armén. I år sägs sjömännen vara revanschsugna. En tuff match blir det i vilket fall. Alla som anländer måste direkt välja sida. Är du röd eller blå. Det blir Ingen match för veklingar.

Var: Twickenham stadium.
Mer info: ArmyNavyMatch

 

28 april
Svenska kyrkans vårbal
Lördag den 28 april är det äntligen dags för vårbal igen, grundupplägget kommer att vara samma som förra året med Ulricae Drängar som sjunger in våren vid The Band Stand i Regent’s Park från klockan 17.00, drink i prästgården från klockan 18.00, trerätters middag serveras.

Plats: Regents park, prästgården
För mer info och din chans att vinna biljetter klicka in vår Whats up blog

 

 10-14 april
Cirkus Cirkör på Roundhouse cirkusfest.
Undermän heter Cirkus Cirkörs show om livet för cirkusmän. Tre cirkusarbetare som förlorar sina partners både i arbetet och i kärleken. Det är en historia om passion, Las Vegas och förlust. Showen tar just nu Eupropa med storm. Showen kommer till England för första gången.

Var: Roundhouse, ChalkFarm Road,Camden,London,NW1 8EH
Pris: runt 20 pund Mer info: Roundhouse

 

30 april
Fira Valborgsmässoafton med en brakmiddag i ett av Londons vackraste rum.
Anglo-Swedish Society bjuder in till valborgsmiddag. Medlemmar och gäster bjuds in att delta i en middag på valborgsmässoafton. Det kommer bli tal, skålas och skön musik kommer spelas. Middagen hålls i biblioteket för ”The Travellers club” vilket är ett av de vackraste srummen i London.Saledesignades av Sir Charles Barry som senare blev architect i ”The Houses of Parliament”

Kostnad: 75 pund Mer info: Anglo Swedish Society

 

21 april
Queen Elisbeths Birthday.
Drottningen födelsedag firas med privat, med familjen. Underligt nog firas Elisabeth II födelsedag istället i Juni.

Detta för att alla männsikor ska kunna delta. Gör henne glad och skicka ett kort ändå!