Att göra i London i höst

Sep 19, 2017 by

Share Button

Dagarna blir allt mörkare och snart är sommaren i London ett minne blott. Men vad gör väl det när det finns massor av roliga aktiviteter att hitta på i höst? Här är 14 saker du inte bör missa i september och oktober. 

 

London Cocktail Week (2-8 oktober)
Bild: https://londonist.com

1 vecka. 250 barer. Cocktails för 6 pund. What’s not to like? Festivalen London Cocktail Week är tillbaka första veckan i oktober och förväntas göra lika stor succé som tidigare år. För att få tillgång till billiga drinkar i hela stan och festivalens egna Cocktail Village i Old Spitalfields Market måste du ladda ned ett digitalt pass för 10 pund. Väl värt pengarna för dig som tröttnat på Pimms efter sommaren.


Dags för ett biobesök 
Bild: https://www.electriccinema.co.uk

När din närmaste beergarden plötsligt förvandlats till en igloo finns det bara ett att göra. Höstkvällar är perfekta för biobesök! Om du lessnat på de tråkiga Odeon-salongerna finns massor av mysiga, mer intima biografer att välja bland. (Tänk vinflaskor och lädersoffor istället för popcornkastande småbarn). Electric Cinema och Everyman Cinema rekommenderas – och kolla in listan med resten av våra favoritbiografer i London.


OM Yoga Show (20-22 oktober)
Bild: https://www.instagram.com/omyogashow/

Om det inte blev något av dina storslagna planer på att “träna-yoga-i-parken-i-sommar-minst-tre-gånger-i-veckan” får du nu en ny chans till yogalycka. OM Yoga Show kommer till Alexandra Palace i slutet av oktober och välkomnar både nybörjare och proffs. Här kan du delta i klasser, sno experternas tips – och frossa i underbar veganmat. Biljetterna kostar 10-26 pund beroende på hur många dagar man vill gå.


Alice’s Adventures Underground
Bild: https://www.londontheatredirect.com

Den som trodde att Alice i Underlandet var något som hörde hemma i barnkammaren har bevisligen inte varit med om denna interaktiva föreställning. Alice’s Adventures Underground i Waterloo är en slags teater där du själv får besöka Underlandet och bli en del av berättelsen! Som deltagare får du välja olika dörrar som leder till olika rum, och ingen föreställning blir den andra helt lik. 23 september är sista dagen att gå, så det gäller att passa på.


Njut av utsikten
Bild: https://www.flickr.com/photos/laura_nolte 

Du vet de där mornarna man vaknar upp och bankkontot ekar tomt? Vi har lösningen. London kryllar av utsiktsplatser och mysiga parker som skriker efter din närvaro i höst. Tvinga med polaren på promenad i Hampstead Heath, köp en latte vid Primrose Hill eller känn historiens vingslag i Greenwich Park. Varför? För att frisk luft är nyttigt. Och för att visa mamsen att du faktiskt gör andra saker än att jobba, gå på puben och överkonsumera Netflix.


Harry Potter: A History of Magic (från 20 oktober)
Bild: https://static.vecteezy.com

Kan du inte få nog av allt som har med Harry Potter att göra? Från och med 20 oktober kan du som mugglare få en dos av magi på British Library i King’s Cross, som för övrigt är ett av världens största bibliotek. Här visas uråldriga manuskript, böcker och teckningar som alla har gemensamt att de är grunden för J.K. Rowlings fiktiva trollkarlsvärld på ett eller annat sätt. Biljetter till den förtrollade utställningen förbokas här.


London Design Festival (16-24 september)
Bild: https://www.instagram.com/l_d_f_official/

Populära London Design Festival äger som vanligt rum i mitten av september. Designintresserade får chans att besöka inte mindre än 400 pop up-events, workshops och utställningar över hela London – missa inte de häftiga konstinstallationerna på V&A Museum! Utställningen ‘Design Frontiers’ på vackra Somerset House rekommenderas för dig som gillar riktigt djärv design.


Gå på spökjakt
Bild: http://www.pommietravels.com

Jack the Ripper. Hemsökta kyrkogårdar. Öde gränder i East End. London kan mycket väl vara en av Europas kusligaste städer! Särskilt på höstkvällar… Du som är nyfiken på de övernaturliga väsen som tar över huvudstaden när mörkret faller har flera guidade turer att välja bland. Hoppa på en Jack the Ripper-tour eller ta bussen till Londons läskigaste platser om du vågar.


Hitta din nya favoritpub
Bild: https://www.theparadise.co.uk/

No more Corona in the park. På hösten är det förstås mysiga pubar som gäller! Less på att alltid “råka” hamna på den där trista puben som ligger närmast hemmet? Utmana dig själv och ta en Uber till ett nytt område: The Spaniards Inn i Hampstead, Paradise by Way of Kensal Green, The Alma i Newington Green och The Mayflower i Rotherithe är alla värda ett besök. Vem vet, kanske får du en ny favoritpub? Kolla in vår lista “Londons mysigaste pubar” för fler godingar…


Oktoberfest (september och oktober)

Prost, skål och cheers! Oktoberfest – den traditionella ölfesten från Bayern – är numera ett givet inslag även i Londons sociala almanacka. Den som vill delta i festligheterna i år behöver alltså inte flyga till Tyskland, utan kan helt enkelt ta tuben till Canary Wharf, Hackney eller Camden. Smidigt värre. Förvänta dig spilld öl, cheesy musik, sauerkraut och helt wunderbar stämning.


Drink, Shop & Do
Bild: https://media1.popsugar-assets.com

Café, bar, butik eller kanske pysselrum? Det är svårt att placera coola Drink, Shop & Do på Caledonian Road i bara en kategori. Det är nämligen inte en vanlig bar, utan här arrangeras diverse udda aktiviteter varje vecka. Vill du bygga robotar av lego, måla en kaffekopp, skapa ett monster av papier mache eller pimpa din egen spritflaska? Då är det hit du ska gå. Hett tips för första dejten.


Treasures of the Scythians (från 14 september)
Bild: http://blog.britishmuseum.org/

Det är inte många av oss som hört talas om ‘skyterna’: ett nomadiskt krigsfolk som levde i antikens Sibirien. Men det vill British Museum ändra på med deras nya utställning. Här kan besökare beundra tusenåriga klädesplagg, hästmasker, gulddekorationer och till och med möbler som bevarats. Utställningen börjar 14 september, men det är bäst att vänta ett tag med att boka biljett då det kommer vara fullproppat den första veckan.


Al Pitcher – Swedish Syndrome (11 oktober)
Bild: http://www.palladium.nu

Behöver du träna dina smilgropar? Al Pitcher fixar biffen. Då han har bott i Sverige sedan 2010 kan du lita på att denna komiker bjussar på ett och annat klockrent skämt om sitt nya hemland. Det finns fortfarande biljetter kvar till föreställningen i Soho som handlar som Als kärlek till Sverige.


Ta en fika
Bild: https://theculturetrip.com

Det är ju faktiskt ingen riktig höst utan fika… När vännerna hemma i Svea spammar Instagram med svenska bakverk och suget efter kanelbullar blir för stort finns ju som tur är svenska caféer här i London. Varför inte stilla begäret på ScandiKitchen, Fabrique eller Bageriet? Om du vill imponera på dina flatmates tycker vi dock att du ska baka själv hemma. (Oroa dig inte – de vet nog inte hur bullar ska smaka, så de kan inte säga om du gjort fel!)


 

Vill du se en Londonmusikal i höst? Kolla in vår topplista!