Maj i London

May 10, 2015 by

Share Button

Träd och buskar är i full blom och värmen börjar sakta dra in! Folk söker sig till parkerna i London eller någon av de många hundra beergardens runt om i staden. Vår majlista innehåller väldigt mycket musik, mat och fest!

 

Dalston_street_feastStreet Feast London

Svenska Hanna Söderlund startade för två år sedan sin street food kejda Kimchinary som gör Koreanska tacor och burritos. Hon och hundratals andra kommer under kommande månader servera sin mat på Street Feast som ligger på två olika platser  i London, med två till som öppnar inom kort! Ni hittar Street feast på Modelmarket i Lewisham och på Dalston Yard. Helgen 2 och 3 maj sätter startskottet för just Dalston Yard´s Street Feast 2015. Missa inte denna stora matfest som är öppen till midnatt varje helg!

Venue: Dalston Yard
Datum: Varje helg (fre/lör) i maj t.o.m. 26 september
Biljetter: £3 efter kl. 19:00, annars gratis
Närmsta overground: Dalston Junction

 

dram and smokeDram & Smoke

“Great Scottish dishes served up from our custom barrel smoker alongside awesome gin cocktails, single malts and top-notch beer in weird and wonderful locations” .Vill du uppleva en annorlunda smakupplevelse? Då kan Dram & Smoke vara något för dig. Onsdagen den 6 maj och under 7 andra dagar kommer man i Hackney Wick kunna prova på denna Skottska pop-up. För £40 får du en avsmakningsmeny samt en välkomstdrinks. Eventet håller till i en gammal lagerlokal i Hackney Wick och erbjuder alltså scran and brevy – mat och dricka på skotsk vis!

Venue: Swan Wharf, 60 Dace Road, Hackney Wick, E3 2NQ
Datum: kl. 19:30 den 6 maj plus 7 andra dagar
Biljetter
Närmsta overground: Hackney Wick

 

run_hackneyRun Hackney

Förra året var det första gången som det anordnades och i år är det dags igen för Run Hackney som är ett halvmaraton. Söndagen den 10 maj är det dags, rundan går genom The Queen Elizabeth Olympic Park. Om du vill vara med och heja på de som springer så finns det mer information här. Om du vill vara med nästa år kan du också registrera dig där då årets platser är utsålda.

Venue: Starten är vid Hackney Marshes
Datum: 10 maj, starten går kl. 9:00
Närmsta tube: Stratford Station

 

Kensington Roofgardens

YP Spring ball

Svenska Handelskammarens organisation YP – Young Professionals, håller deras årliga vårfest på  Kensington Roof gardens den 16 maj! Starta sommaren med BBQ, cocktails och trevligt folk!

Venue: Kensington Roof gardens
Datum: 16 maj kl. 19:00 – 03:00
Biljetter
Närmsta tube: High Street Kensington

 

s club 7

“Bring it all back!”

Låten” Reach” med S Club 7 var på mångas läppar för ungefär 12 år sedan. I höstas gjorde gruppen come back i samband med välgörenhetsgalan Children In Need. Därefter blev det klart att gruppen nu i maj ska göra en återföreningsturné. Den 16 och 17 maj kommer dem till Londons O2 Arena och uppträder. Let´s bring it all back!!

Venue: O2
Datum: 16 och 17 maj kl: 18:30 båda dagarna
Biljetter
Närmsta tube: North Greenwich Station

 

jose gonzales

José Gonzalez, Shepherd’s Bush Empire

Svenska indiestjärnan José Gonzalez kommer till London för en spelning på Shepherds Bush Empire. Denna singer songwriter är känd för sina lugna gitarrlåtar och den mest populära är troligtvis covern Heartbeats.

Venue: Shepherds Bush Empire
Datum: 28 Maj kl. 19:00
Biljetter
Närmsta tube: Shepherds Bush

 

eurovision

Eurovision fyller 60!

I år fyller Eurovision Song Contest 60 år! Siste mars anordnades en hyllningskonsert med gamla vinnare som framförde sina vinnarbidrag. Den 19 maj är det dags för den första semifinalen som i år direktsänds från Österrikes huvudstad Wien som i år är värd för båda semifinalerna och den stora finalen den 23 Maj. Andra semifinalen sänds två dagar efter och där tävlar vårt svenska hopp Måns Zelmerlöw. Kom till Svenska Kyrkan den 23 maj för att titta på storbildsskärm!

Venue: Svenska Kyrkan, Marylebone
Datum: 23 maj kl. 19:30
Gratis inträde
Närmsta tube: Edgware road station

 

starwars

Madame Tussauds

Är du ett Star Wars fan? Den 16 maj öppnar man på Madame Tussauds vid Baker Street en utställning med 16 vaxdockor från de olika ikoniska filmerna. Luke Skywalker, Darth Vader är bara några av dem som kommer finnas med bland dockorna. Var säker på att köpa biljetter i tid då man räknar med stort tryck på besökare.

Venue: Madame Tussauds Baker Street
Datum: Utställning öppnar 16 maj
Biljetter
Närmsta tube: Baker Street

 

hiphopbrunch

Hiphop brunch i Soho!

Tre rätters och hiphop! Gillar du kombon? Då måste ni besöka Saturday Hip hop brunch i Soho den 16 maj. Var med i hip hop karaoke och njut av den goda maten! För att vara säker på en plats är det viktigt att köpa biljett i förväg.

Venue:TBD
Datum: 16 maj
Biljetter
Närmsta tube: Någonstans i Soho, stället bestäms inom kort.

Event i Svenska Kyrkan 

Den 14 maj kommer författaren Rob Smith till Svenska salen i Ulrika Eleonora kyrka. Han är just nu aktuell med filmen Child 44 från bästsäljande boken med samma namn. Detta event är endast för kvinnor och det kostar £15, vilket inkluderar mässa, föredrag och 2-rätters lunch. Anmälan måste ske senast två dagar innan.

Venue: Ulrika Eleonora Kyrka
Datum: 14 maj kl. 11:30 – 14:00
Biljett och mer info
Närmsta tube: Edgware Station eller Marleybone station

 

Svenskaartiserlondon

Svensk artist till London

Hon har sjungit bakom Oskar Linnros och finns idag som frimärke. Hon har hyllats för sin musik på många håll och kanter. Svenska stjärnskottet Seinabo Sey är en kritikerrosad artist som kommer att uppträda på Scala den 20 maj. Insläppet börjar 19:30.

Venue: Scala, 275 Pentonville Road
Datum: 20 maj, 19:30
Biljetter
Närmsta tube: Kings Cross

Text: Klara Sigfridsson