Sköna helgtips!

Feb 20, 2016 by

Share Button

 


 Koppla av med spa: 

K West, Hotell & Spa

Beläget i Shepherds Bush, bara 5 minuter från ett av Londons största köpcentrum ligger K West. Ett femstjärnigt kändistätt hotell (ofta med grupper av fans utanför) som ligger nära konsertvenues såsom Hammersmith Apollo (15 minuters gångväg) eller Shepherds Bush Empire (5 minuter gångväg).

 

Eftersom vi bor ungefär 3 minuter från hotellet gick vi dit för att pröva deras spa.

Hotellet har över 220 rum, en resturang, en bar och lounge samt ett spa med en tillhörande relaxavdelning. Rummen är designade för att erbjuda en lugnande paus från ett hektiskt London, med stora rum, härliga dimensionerade sängar och modern inredning. För de som vill lyxa till det finns de sex spektakulära K Suites som erbjuder den ultimata upplevelsen. Rummen startar från £125 per natt.

Varje fredag och lördag har de DJ:s som spelar från 22:00 tills 02:00, medan hotellets proffsiga bartenders blandar goda drinkar. På dagarna kan man sitta här och arbeta och äta lunch.

K West moderna restaurang, Kanteen, som ligger på en balkong ovanför baren, erbjuder mat av hög kvalitet och en sällskaplig atmosfär. Erfarna köksmästare, Eduart Berisha har skapat en uppfinningsrik meny med fokus på modern brittisk mat för att tillfredsställa den kosmopolitiska kundkrets K West har. Ständigt föränderliga konstverk pryder väggarna och finns att köpa.

 

K-Spa:
Belönad med högsta betyg  i 2013s Good Spa Guide, erbjuder K Wests holistiska spa en rad exklusiva behandlingar. Spat har en bubbelpool, ångbastu, torrbastu, lounge område och ett isrum de kallar Snow Paradise. Precis som finnarna är vana med att gå från en het bastu ut till bitande kyla har K west försökt återskapa denna känsla i detta skandi-influerade spa.
De har även nyligen fått ett “Sun Meadow room” – ett rum packat med Vitamin D för mörka dagar.

De erbjuder en rad behandlingar och spa paket för att koppla av och komma undan för en dag.  Vi besökte deras spa för en Destress Muscle –Deep tissue massage och kunde efteråt koppla av i deras relax rum med frukt och vatten innan vi gick till bubbelpoolen och isrummet. Priser på behandlingar börjar från £30 för 25 minuter medans bastu och poolrummet kostar £50 för en dag. Bor man i närheten av hotellet kan man köpa årskort för gym och relaxavdelningen för £950

 

+ Väldigt lugnt, privat & intimt, bra service, trevlig personal.

– dyrt, pool och bastu utrymmet ingår inte i SPA behandlingar

K West Spa får 4.0/5  av oss

Hemsida: http://k-west.co.uk/


 

Lyxig tapas:

Ibérica 

Ibérica har tagit de allra bästa i spansk gastronomi, vin och kultur till Storbritannien genom sina restauranger. Gästerna får uppleva passion och expertis från kökschefen Nacho Manzano, som har  imponerande 3 Michelin-stjärnor till sitt namn (2 från hans berömda restaurang Casa Marcial och ytterligare stjärna för La Salgar, i Asturien, Spanien) genom ständigt utvecklade och autentiska menyer. Endast noga utvalda spanska producenter används. Vi besökte Ibérica Farringdon en söndag då de erbjuder en imponerade brunch meny. Tapas serverades i fyra omgångar innan deras traditionella Paellaa serverades. Till maten tog vi varsitt mousserande vin och en kanna av deras populära Agua de Valencia,  innehållandes Cava, vodka, gin & apelsinjuice.

 

Till förrätt serverades vi en alldeles fantastisk ostbricka tillsammans med olika sorters salami. Därefter kom vår absoluta favorit som var sparris, manchego, confiterad lök & tryffelolja på toast. Övrig tapas var Gazpacho och en fyllig tonfisk sallad. Restaurangen är stor och mäktig och erbjuder även en mindre bar med en tapas meny för de som bara är sugna på cocktails och små rätter. De har fyra olika restauranger över London, en i Marylebone (som är lite mer busy på helger) och en i Canary Wharf som är väldigt populär på vardagar då det ligger i City bland skyskraporna. Vi betalade £30 för menyn och då ingår inte dricka. Vi tyckte det var väldigt mycket mat så vi skulle nog rekommendera att ta enskilda rätter på menyn om man inte är jätte hungrig. Vi är väldigt imponerade av servicen på denna restaurang och vi skulle absolut gå tillbaka!

+ Lugnt, vi var nästan de enda gästerna men detta var bara ett plus då vi fick den stora salen för oss själva och alldeles förträfflig service.

– Brunch menyn var en aning dyr

Ibérica får 4.5/5  av oss

Hemsida: http://www.ibericalondon.co.uk/restaurants (Bilderna är från Farringdon)


Utekväll i Clapham:

SO.UK, Clapham


Vi hade inte varit ute i Clapham innan våra engelska vänner envisades om att vi skulle pröva att gå ut där. Vi gick till SO.UK för att fira en födelsedag med ett sällskap på ca 10 personer. Det är lätt för svenskar som kommer över att hamna i West End, utbudet av klubbar är stort och som många säkert vet erbjuds tjejer ofta gratis inträde, bord och dricka på de mest exklusiva klubbarna. Men om ni känner ni vill ge er ut på andra äventyr vet vi många andra bartäta områden såsom Camden, Shoreditch och Clapham där ni kan dansa på mindre pretentiösa klubbar & barer än de i West End.

Vi beslutade oss för att testa två barer i Clapham då utbudet på Clapham Highstreet och däromkring faktiskt är rätt stort.  I slutändan blev det bara en klubb/bar av den enkla anledningen att vi blev omhändertagna och hade en riktigt kul kväll! Vi fick utmärkt service och träffade bland annat på deras svenska manager Anton. Vi drack goda drinkar och dansade till house tills stängning. SO.UK i Clapham utnämndes till Bästa Bar under London Club & Bar Awards 2012.

+ Bra stämning, blandad crowd, bra musik, bra priser, nära andra klubbar och barer.

– Litet, men detta behöver inte vara något negativt givetvis.

SO UK får 4/5 av oss

Hemsida: http://www.soukclapham.co.uk/