Att göra i London i vinter

Oct 31, 2017 by

Share Button

November och december är två av Londons mest spännande månader, vilket betyder att det är busenkelt att fylla kalendern! Här är några av de roligaste sakerna du kan hitta på i vinter:

 

Backyard Cinema: Snow Kingdom
Bild: https://www.facebook.com/backyardcinemas

Varför inte se favoritrullen i en isgrotta i centrala London? Du läste rätt. Så här i vintertid har Backyard Cinema skapat en supermysig biosalong med snötema. Årets coolaste bioupplevelse stoltserar med varma cocktails, popcorn (såklart) och några av de allra bästa julfilmerna. Ensam Hemma, Love Actually, Holiday, Elf – listan är lång, men visningarna är populära så det gäller att boka snabbt som attan. Kika in på Backyard Cinemas hemsida för mer info!

 

LondonSwedes har radat upp andra bra biografer i London för dig som inte kan få nog av bio…


LondonSwedes Lucia Nights (Special Guest: MIRIAM BRYANT) (10-14 dec)

Våra luciashower är tillbaka för tredje året i rad – bättre än någonsin. Precis som 2016 äger årets konserter rum i magiska Asylum Chapel i Peckham, södra London. Förutom skönsång från luciatåget och uppträdande av ingen annan än Miriam Bryant (endast 10 december!) så kan du förvänta dig glögg, julfika och stämningsfull atmosfär. Vi tjuvstartar julen och sprider luciatraditionen i London helt enkelt! Köp dina biljetter på DesignMyNight.


ABBA: Super Troupers (från 14 dec)
Bild: http://www.officialcharts.com/

Det märks att Londonborna verkligen tagit ABBA till sina hjärtan. Vem har inte kallpratat om Björn och Benny på puben liksom? I december är det premiär för en interaktiv utställning som tillägnas just dessa musikaliska underbarn. Personliga anteckningar, scenkläder och ABBA-musik kommer fylla Royal Exhibition Hall på Southbank Centre till och med april nästa år. Med andra ord: nu vet du vart du ska ta mamma och pappa när de kommer på besök. Biljetter finns på deras hemsida.


Finsk bastu mitt i London (10 nov – 30 dec)
Bild: https://www.southbankcentre.co.uk

Nu i vinter kommer frusna Londonbor få möjlighet att bada bastu på Queen Elizabeth Roof Terrace. Nämnde vi att baren utanför bastun säljer Prosecco? Halleluja. I biljettpriset ingår 70 minuters bastubad, handduk och skåp där man kan låsa in sina kläder. Det finns dessutom ishinkar för den som vill svalka av sig rejält efter att ha suttit i den 90-gradiga bastun… It’s getting hot in here! Mer information på Southbank Centres hemsida.


Svenska Kyrkans Julmarknad (23-26 nov)
Bild: https://www.allas.se/

Många Londonsvenskar skulle hellre hugga av sig högerarmen än att missa Svenska Kyrkans årliga julmarknad. Det är ju här man ger efter för glöggbegäret, handlar juliga dekorationer, fikar prinsesstårta och fyller på skafferiet med både Annas Pepparkakor och gräddost. Tradition när den är som bäst. För att komma in på den populära marknaden som tar plats på kyrkan i Marylebone betalar du £2 i inträde.


 

Svenskt Julbord med obegränsad Prosecco 

DETTA EVENT ÄR INSTÄLLT! LÄS MER PÅ EVENTET PÅ FACEBOOK

Vi kör julbord! Svenskt julbord med två timmar av obegränsad Prosecco på ett av London bästa venues!

Världens mysstämning med svenskt mat, musik och julmys! Den 2 december klockan 13:00 sätter vi igång och maten samt Proseccon serveras mellan 14:00 – 16:00 och efter det kan ni stanna och njuta av musik och julstämning på vårt favoritvenue i västra London. Kolla in deras bilder Paradise by Way of Kensal Green. Ni kommer inte ångra er. Biljetterna börjar säljas den tredje november men skynda er för vi har bara 120 platser. Håll utkik på vårt event på Facebook för biljettsläpp Svenskt julbord i London. 


 

Bonfire Night (3-5 nov)
Bild: http://www.londontown.com/

Varje år “firas” minnet av Guy Fawkes misslyckade försök att spränga det engelska överhuset. Första helgen i november är det återigen dags för Londons natthimmel att explodera av fyrverkerier. Firandet tar plats i hela London, till exempel vid Alexandra Palace, Battersea Park, Victoria Park och Blackheath. Tänk på att inträde ofta kostar och bör förbokas!


Åka skridskor
Bild: http://www.londontown.com/

Glöm högstadiets slitna hockeyrink: skridskoåkning i London är något helt annat. Även om det alltid kostar en slant att hyra grillor och glida ut på isen så är det värt det. Natural History Museum, Skylight Tobacco Dock, Alexandra Palace och Somerset House är några av de bästa rinkarna i staden. Här kan du beställa en rykande kopp choklad efter skridskoturen. Hett tips om du vill göra något med kollegorna efter jobbet en kväll i vinter.


Gå på marknader
Bild: https://www.timeout.com/

Det finns visserligen marknader i London året om, men visst är det är något alldeles speciellt med att gå bland marknadsstånden på vintertid… Man slipper köpcentrets trängsel, och får fynda julklappar och delikatesser ute i friska luften. Och när man blir törstig finns det alltid någon som säljer cider eller varm choklad. Vi rekommenderar Southbank Centre Winter Festival, London Bridge Christmas Market och Tate Modern Christmas Market.

 

Om du har lust att gå på fler marknader, läs vår guide om marknader i London.


Premiär för ‘Personalised Packaging’
Bild: https://www.dezeen.com/

Sugen på att se en utställning som du faktiskt kan relatera till? På unika Museum of Brands i Notting Hill kommer man från och med 1 november kunna beundra gamla, nya och framtida förpackningar till produkter vi ofta använder. Utställningen slår igen dörrarna i januari så du har någon månad på dig. Mer information finns på hemsidan.


Geffrye Museum Ghost Hunt (11 nov)

Om du vill ha en ursäkt att besöka Geffrye Museum i Hoxton och gillar övernaturliga saker, så kan en spökjakt (!) vara något för dig. “Vanliga dödliga” har inte fått tillåtelse att gå ned i källaren sedan detta museum öppnades för 100 år sedan. Tills nu… Fright Nights läskiga kvällsevent inkluderar tillgång till ett medium, spökjaktsutrustning, varma drycker och snacks. Kalaset går loss på £55, men hur ofta får man egentligen chansen att övernatta på ett hemsökt museum?


Julhandla och se när julbelysningen tänds
Bild: https://www.standard.co.uk/

När gatorna i London lyses upp av tusentals lampor vet man att julen är runt hörnet… 7 november tänds belysningen vid Oxford Street av ingen mindre än Rita Ora, och 16 november är det dags för Regent Street. Om du är folkskygg rekommenderar vi att du undviker att shoppa dessa dagar, då det kommer vara smockat med folk. Även butikernas skyltfönster slår på stort – Selfridges, Harrods och John Lewis brukar lyckas riktigt bra.

 

Kolla in Londons bästa varuhus för mer shoppinginspiration.


Värm dig med mulled wine
Bild: https://www.schwartz.co.uk

Även om britternas kära mulled wine kanske inte slår den kryddstarka glöggen från Svea, så tycker vi ändå att du borde beställa en kopp på puben. För när julen närmar sig känns mulled wine SÅ mycket festligare än en pint eller G&T! Slå dig ned framför brasan på The Flask i Highgate, The Churchill Arms i Notting Hill, The Antilope i Tooting – eller på puben runt hörnet.

 

På jakt efter drömpuben? Hitta en ny favorit på listan med Londons mysigaste pubar!


Hyde Park Winter Wonderland (öppnar 17 nov)
Bild: https://www.standard.co.uk

Turistigt? Japp. Lite barnsligt? Kanske det. Men Hyde Parks legendariska Winter Wonderland är trots det en oemotståndlig vinterpärla. För visst är det rätt mysigt att kolla på is-uppvisningar, sörpla på varm cider i en tysk timmerstuga och åka karuseller i femgradig kyla. Räkna också med skridskoåkning, massvis av marknadsstånd och liveframträdanden. Winter Wonderland öppnar 17 november och håller öppet ända till nyårsdagen.