Barnvänliga London – Hyde Park

Jul 17, 2018 by

Share Button

Bild från Midsommar i Hyde park 2014

Barnvänliga Hyde Park

Text Nina Charlesworth

I Hyde Park, som är den mest centrala av Londons bästa parker, finns det alltid något att göra och det är lätt att ta sig dit med buss och tunnelbana. Föredrar du att köra, finns det parkering i bostadsområdena runt omkring och det går oftast att hitta gratis parkering på söndagar.

 

Bad och lek

Under sommarmånaderna är Lidot öppet för allmänheten. Inne på området finns en liten lekplats och en plaskdamm för barnen. De som är lite modigare kan använda gångbron och simma en stund i The Serpentine. Det finns även ett mycket populärt fik i anslutning till Lidot som säljer allt från småkakor och godis till Full English och havregrynsgröt.

Strax bredvid Lidot ligger Princess Diana’s Memorial Fountain och den är öppen för allmänheten varje dag, året runt. De avråder från att gå omkring i själva fontänen, men barn (och vuxna!) brukar ha väldigt roligt när de leker i det forsande vattnet. Glöm inte att ta med ett ombyte kläder och handduk!

Princess Diana’s Playground ligger i Kensington Gardens, som är den västra delen av Hyde Park, i närheten av Queensway tube och High Street Kensington. Om du kan, försök vara där tidigt på morgonen för att undvika de värsta köerna under högsäsong.

Väster om The Long Water, mellan The Serpentine Gallery och The Italian Gardens, brukar det finnas gott om gröna papegojor som är nästan tama. Om du tar med dig äpplebitar eller fågelfrön och håller ut, brukar det inte ta lång tid innan de kommer och äter från din hand.

 

Sport

Vid parkeringsplatsen närmast The Serpentine Gallery finns det möjlighet att åka rullskidor. De riktar sig mestadels till vuxna, men en gång i månaden finns det introduktionskurser för de lite äldre barnen (10-14 år). För information och bokning gå till The RollerSki Co.

Strax söder om The Serpentine Gallery finns det sex tennisbanor och två mindre ’padel’-tennisbanor. På helgerna anordnar man drop-in-lektioner för barn (förhandsbokning rekommenderas) och de erbjuder även andra sporter som fotboll och nätboll.

Photo © Christine Matthews (cc-by-sa/2.0)

Andra aktiviteter

Under sommaren finns det möjlighet att hyra tramp- och roddbåtar i The Serpentine.

När hösten kommer kan man passa på att plocka kastanjer runt om i parken.

Från slutet av november till början av januari öppnar Winter Wonderland i Hyde Park. Attraktionerna varierar år från år, men det brukar finnas isbana, karuseller, tivoli, cirkus och många andra föreställningar som passar barn i olika åldrar.

När ni är färdiga för dagen är det bara att bege sig till närmsta busshållplats eller tunnelbana och åka hemåt.

 

Bild på framsidan Ulf Lundin /VisitSweden Images