Bäst tech och smarta saker för expats och resenärer i Storbritannien

May 6, 2021 by

Share Button

Londonswedes i samarbete med Techwarn.

Foto: Istock Photos

 

Teknologiska framsteg och förändrade arbetsrutiner under pandemin gör det allt enklare att jobba på distans. Med kontor över hela världen stängda eller endast fungerande på halvfart, har många fått möjligheten att pröva livet som expat. 

 

Även de som sen länge lämnat Sverige har sett hur det senaste årets krav på distansering förbättrat och förenklat vissa delar av arbetslivet och kommunikationen med vänner och släkt i hemlandet.

 

Vare sig man redan flyttat ut eller på väg att flytta ut, finns smarta lösningar på några av de vanligaste problemen man kan möta som expat som är värda att kolla in. Här listar vi våra favoriter.

 

Den enda adaptern du någonsin kommer behöva

Idag finns adapters som fungerar i världens alla 195 länder, otroligt nog utan att vara varken skrymmande eller väga ett ton. Nomadplug är ett av exemplen, som erbjuder en multiadapter som även kommer med funktioner som snabbladdning samt två USB-A-portar och en USB-C-port. Som grädde på moset fungerar den lilla maskinen även som ett 5000mAh-batteri, för den som behöver uppladdning på vägen.

 

Hörlurar för en mer produktiv arbetsdag

För den som ibland jobbar från högljudda kontor, coworking, caféer eller flygplatser, finns knappt något bättre arbetsredskap än noise cancelling headphones, till exempel WHCH710N från Sony. Med dessa på, favoritmusiken i öronen och stöket utestängt, blir arbetsdagen nästan garanterat mer produktiv.

 

Media hemifrån blir tillgängligt med en VPN

Som utflyttad eller långtidsresenär kommer ibland hemlängtan eller det rena behovet att hålla sig ajour med händelserna i hemlandet. Många nyhetskanaler och andra medier använder så kallad geoblockering, vilket innebär att endast besökare med IP-adresser placerade inom landet där kanalen befinner sig kan se innehållet. Detta kan kringgås genom att man skaffar en VPN och placerar sin IP-adress i Sverige, eller i landet vars nyheter eller media man vill ta del av.

 

Ryggsäcken för den digitala nomaden

En smart ryggsäck för den som arbetar med tech från en flexibel arbetsplats kan göra stor skillnad i vardagen. Förutom att rymma alla de techprodukter du kan behöva under arbetsdagen finns även ryggsäckar på hjul, för den som reser mycket, eller med inbyggt batteri för den som behöver uppladdning på språng. Det finns även ryggsäckar med stöldskydd som gör det näst intill omöjligt för en ficktjuv att sno åt sig innehållet obemärkt, till exempel från Pacsafe och Travelon.

 

En extern hårddisk och rymd i molnet

I synnerhet vid flytt och vid resa, men även i den absolut vardagligaste vardagen, utsätter man sig för risker som kan innebära dataförlust. För att undvika detta gör man klokt i att investera i en extern hårddisk, för den data som är för känslig för att backas upp mot digital lagring, eller för de tillfällen när man inte är uppkopplad. Förutom en extern hårddisk, som förstås kan gå förlorad, bör man även backa upp filer man är rädd om i molnet, på ett säkert sätt.

 

Solcellsladdare för uppladdning på resande fot

Denna lösning är främst aktuell för den vandrande eller äventyrliga resenären, men kan även vara en smart lösning att investera i om man planerar långa dagar på stranden, båten eller bara gillar att ladda upp sina enheter med solkraft. Idag finns flera bärbara solcellsladdare på marknaden, bland annat testvinnaren från Linocell som är lätt, med tre USB-portar och som med enkelhet kan fästas på ryggsäcken, för den som vill ladda sin mobil medan man vandrar.

 

Mät rätt i det internationella köket

Problemet med internationella volymer kan verka banalt, tills man ska baka i ett engelskt kök, med ett amerikanskt recept och man tänker i svenska mått. En bra present till amatörkocken som ska flytta utomlands, eller just har flyttat hem, är därför ett multiredskap som visar alla olika mått i samma verktyg. Bland annat danska Flying Tiger har ett mycket prisvärt internationellt mätglas, men liknande kan även beställas online. Har du inte tillgång till ett smart mätglas, använd en smart personlig assistent med röststyrning, för en enklare översättning av receptet.