Bästa fotbollspubarna i London

May 9, 2018 by

Share Button

Bästa fotbollspubarna i London

 

Klassisk Ale, fish & chips – och så Allsvenskan. Visst kan du uppleva svensk fotboll på plats i London. Vi guidar dig till pubarna som är ett måste för fotbollsfans.

 

London har alltid varit en fotbollsstad. Det är faktiskt i den brittiska huvudstaden som vi hittar flest klubbar i den högsta divisionen. Räknar vi dessutom in stadens ytterområden så kommer vi upp till ca 40 lag i de åtta högsta fotbollsdivisionerna.

Att få uppleva Englands fotbollskultur på plats är så klart något alldeles speciellt, och den bästa platsen måste vara på de lokala pubarna, med allt vad det innebär. Chelsea, Arsenal och Tottenham i all ära, men ibland kan man faktiskt längta efter att kolla på en match med våra svenska lag från Allsvenskan. Om du vill stödja ditt svenska hemmalag fast du befinner dig på bortaplan i London, är det här guiden för dig – nedan finner du de bästa pubarna för att uppleva fotboll i en klassisk engelsk pubmiljö.

 

Nordic Bar

Bara ett stenkast ifrån Oxford Street hittar vi Nordic Bar. Har du lite hemlängtan rekommenderas alltså detta guldkorn mitt i centrala London. Med ett sådant namn har självklart har pubägarna sett till att du kan se svensk fotboll samtidigt som du sköljer ned en pint mörk, engelsk öl. Dessutom finns det även möjlighet att spela pingis. Puben är ganska liten, så tänk på att komma i tid om kvällen bjuder på derby eller en annan toppmatch från Allsvenskan.

 

Naughty Burger & Sports

Naughty Burger & Sports är en given och naturlig favorit bland fotbollsfans. Puben har specialiserat sig på två saker: internationell fotboll och hamburgare. En bra kombination tycker vi, som gärna beger oss till Cleveland Street för att kolla på allsvenska matcher i sällskap av andra svenska fotbollsentusiaster. Stämningen är på topp på de båda våningsplanen, som har 18 storbildsskärmar totalt – det är vad vi kallar en grym sportbar.


Andra alternativ

Det finns även ett kanske något otippat men väldigt populärt alternativ genom Svenska Kyrkan i London. De öppnar gärna dörrarna för allmänheten och visar ofta populära svenska evenemang som Melodifestivalen eller när svenska fotbollslandslaget spelar viktiga matcher som kvalmatcher och givetvis EM och VM-slutspel.

Är du ute efter att uppleva en pubrunda i kombination med andra sporter eller lokala fotbollslag vimlar det givetvis av trevliga ställen att besöka. Som arsenalsupporter borde du besöka The Gunners innan ditt besök på Emirates Stadium – puben är överfylld med Arsenalprylar från tak till golv. Som Chelsea-supporter är Frankie´s Sport Bar and Diner i närheten av Stamford Bridge alltid en plats för stämning i världsklass. Tottenham-fans hittar du på puben No.8 i närheten av White Heart Lane. Puben hette tidigare Bell and Hare och får anses som klassisk mark för en kall inför-matchen-pint. 

 

Den främsta fotbollsstaden

Det finns med andra ord mängder av möjligheter att se matcher och sportevenemang i London. Om du vill sätta ett par pund på matcherna är vårat speltips att betta på Unibet via din mobiltelefon, samtidigt som du ser matchen på någon av Londons pubar. Maximal spänning i världens bästa fotbollsstad utlovas.