Bavarian Village i Winter Wonderland – Recension

Nov 26, 2012 by

Share Button

 

Innan vi börjar kan jag säga att jag vet vad ni tänker. “Winter Wonderland? Turister, trångt, långa köer och svindyrt.” Det trodde jag med, men det blev inte riktigt så. 

Bavarian Village är ett stort tält som gör sitt bästa att efterlikna en stor timmerstuga.  I barerna kan man beställa “genuine German beer”, mulled wine och annat smått och gott. Man sitter vid träbord som man delar med vem som helst som behagar slå sig ned bredvid. Det är fantastiskt gemytligt. Öl och samtal flödar, timmarna går och helt plötsligt har man varit där hela kvällen.

Jag måste erkänna att jag var skeptisk i början. Det kändes som Oktoberfest möter Afterski lite för mycket för att jag skulle känna att det passade in i mitten av Hyde Park i slutet av november. Men om man ger det en chans, så blir man inte besviken.

Det är svårt att riktigt sätta fingret på vad det är som gör Bavarian Village till en lyckad plats, för det är ganska mycket som talar emot det.

Är det äkta tysk känsla? Nej.

Är det mysiga lokaler? Inte speciellt.

Är besökarna välartikulerade, artiga och sofistikerade? Inte ens i närheten.

Men ändå finner jag mig själv vilja gå tillbaka. Nu.

Det är något med stämningen. Det infra-varma luften, den röda belysningen, stämningen som kommer när en julvisa bryts av och DJ:n drar igång Gangnam Style och trehundra personer bestämmer sig för att gemensamt dansa den kanske mest briljanta dans sedan Macarena. Men bär inte vita skor när du besöker Bavarian Village. För de kommer inte att vara vita när du kommer därifrån.

 

Var: Hyde Park
Transoport: Hyde Park Corner
När: 10:00 – 22:00 varje dag (förutom juldagen) till och med den 6e januari 2013.
Kostar: Gratis
Läs mer om Winter Wonderland

Text: Astrid Eriksson