BBC-journalist lanserar Stockholmspodd

May 26, 2016 by

Share Button

TheStkhlmer_logo_white_large

BBC-journalist lanserar Stockholmspodd

 

Den före detta BBC-journalisten Maddy Savage lämnar sin tjänst som chefredaktör på The Local för att producera den nya podcasten The Stockholmer. I podden möter Savage huvudstadens mest inspirerande människor för att ta del av deras berättelser, drömmar och utmaningar.

 

Maddy Savage, namnet bakom krönikor i Metro, klicksuccéer på nätet och artiklar om Sverige för bl a BBC och Monocle lanserar nu den engelskspråkiga podden The Stockholmer. Därmed lämnar hon tjänsten som chefredaktör på The Local.

 

– Sverige är helt klart min nisch numera och det känns som rätt steg då det finns så få internationella poddar på den svenska marknaden. Tiden på The Local har varit intensiv och lärorik men jag ser fram emot att återgå till ljudets värld och därigenom lyfta berättelser och människor i min nya hemstad, säger Maddy Savage.

 

Savage kom till Stockholm sommaren 2014 efter att ha blivit erbjuden jobbet som chefredaktör på The Local. Innan flytten arbetade hon som tv och radio-journalist på BBC i London i tio år.

STOCKHOLMER HEAD SHOT

 

– Jag har träffat många svenskar som är förvånade över att jag lämnade London för Stockholm, men vad de inte inser är att det internationella intresset för Sverige är stort. Dessutom ligger Stockholm i topp när det gäller företagande. Det händer otroligt mycket spännande på startup-scenen här, säger Maddy Savage.

 

Savage hänvisar till färsk statistik som visar att var tredje företagare som söker rådgivning hos Nyföretagarcentrum är under 30 år, jämfört med var fjärde för fem år sedan*. Sverige toppar också Incs lista över länder med snabbast växande företag i Europa*.

Även om podden The Stockholmer fokuserar på människor i Stockholm så hoppas den brittiska journalisten på lyssnare från hela världen.

 

– Idag ser vi hur vi kan ha mer gemensamt med någon på andra sidan jorden än vår egen granne. De som lyssnar kommer förhoppningsvis identifiera sig som samma grupp människor; unga världsmedborgare med ett intresse för mode, design, mat, konst, teknik och startups, säger hon.

 

Podcasten The Stockholmer kommer ut två gånger i veckan fr.o.m. 24 maj och distribueras av Acast samt Itunes. Sponsorer i dagsläget är Mynewsdesk och Qapital.

 

PODD: https://www.acast.com/thestockholmer
TRAILER: https://www.youtube.com/watch?v=l40QkbXTCXA&feature=youtu.be