Bloggporträtt Caisa Ederyd

Jun 29, 2011 by

Share Button

Foto: Roro Charnel

Foto: Roro Charnel

Veckans bloggare är vår livsstilsbloggare Caisa Ederyd. Detta blonda yrväder går sin egen väg och hänger mer än gärna i östra London. Lär känna Caisa lite närmare och framförallt – läs hennes blogg!

Vem är du?
Jag är 23 år och utbildad journalist. Men jag jobbar med alla möjliga saker, bland annat för Under/current magazine där jag tar hand om deras blogg, frilansar som researcher, promotar grejer som Kitsuné, skriver lite här och där och sitter för tillfället på en skandinaviskt kontor och pratar i telefon hela dagarna. Tidigare har jag modellat lite och jobbat på restaurang. Som person är jag rätt peppad. Jag älskar landet och fattar egentligen inte hur jag hamnade här. Jag skulle typ älska att vara bonde.

Hur länge har du bott i London och hur kom det sig att du flyttade hit?
Jag flyttade hit i September 2007. Tanken från början var att stanna ett litet tag, jobba lite, glida lite och bli grym på engelska. Sedan började jag plugga och blev kvar.

Varför ska man läsa just din blogg? Vad skriver du om?
Just nu skriver jag om saker jag tänker på och jag gillar att tycka en del. Jag funderar en del på identitet och sånt. Jag blev tillfrågad att flytta min gamla blogg till Londonsvenskar som var skriven på engelska. Nu skriver jag dock både på engelska och svenska eftersom vissa saker jag tycker och tänker är irrelevanta för människor som inte kommer från Sverige. Men jag funderar på att förvandla bloggen till ett skitballt anti-kommersiellt verktyg som fokuserar på att ta hand om vår planet. Jag kan börja gråta av bara tanken på att polerna smälter i en sådan fruktansvärd takt. Sen borde man ju läsa min blogg för att jag är jävligt bra ibland.

Bästa minnet från Londonlivet?
Ahh.. Det finns så många! Kanske nån festival nån gång eller när vi brukade klubba på Boombox och Trailer Trash back in the days… Jag är så fruktansvärt blödig så jag njuter till fullo av att sola i London Fields med min kille och en flaska cava. Tyvärr händer ju inte det så ofta nu förtiden med tanke på vädret…

Bästa Londontipset?
Jag hänger mest runt i östra London och skulle tipsa om klyschorna Broadway market på lördagar och Columbia Flower Market på söndagar. När solen är ute borde man hänga i London Fields och så måste man självklart besöka Abney Park Cemetery i Stoke Newington. Om man gillar att fika så är The Gallery café på Old Ford Road fett! De har skitgoda falafels.

Något annat du vill berätta för våra läsare?
Mitt bästa råd till människor som kommer hit: umgås inte bara med svenskar! Det är jäkligt lätt att hamna i en Sverige-klick där man inte träffar så mycket människor från andra kulturer. London är ju en underbar multikulturell metropol, flyttar man hit har man ju verkligen chansen att uppleva och lära sig så himla mycket om saker och människor som man inte kan hitta hemma i Sverige. Utnyttja det! Jag fattar inte vitsen med att flytta utomlands för att vara kvar i Sverige. Självklart är det ju fantastiskt att hänga med likasinnade och fira traditioner (typ midsommar och lucia) och så vidare, men bredda vyerna också!

Emelie Andersson