Bond Street

Apr 21, 2011 by

Share Button

Är man ute efter riktigt lyxiga butiker ska man bege sig till Bond Street som sträcker sig genom Mayfair. Sedan 1700-talet har Londons mest välbärgade medborgare sytt upp sina kläder på Saville Rows skrädderier och inhandlat sin konfektion på Bond Street.

 

I själva verket består gatan av New Bond Street och Old Bond Street, men går gemensamt under namnet Bond Street – och har av förklarliga skäl de fjärde högsta hyrorna av världens alla shoppinggator. Här ligger designerbutikerna vägg-i-vägg och gågatorna är på vardagarna fyllda med välklädda affärsmän och på helgerna fullt med shoppingsugna fashionistas och fashionistos som antingen är ute efter att investera i riktigt bra kvalitetsplagg, eller bara vill bränna några tusen pund. Även om din plånbok eller kreditkort inte riktigt tillåter shopping i butiker som Hérmes, Prada, Yves Saint Laurent, Cartier, Mulberry eller Burberry kostar fönstershopping ingenting. Och då och då kan man gå in och klämma på en väska eller ett par skor.

 

Närmaste station:  Bond Street och Green Park
Hemsida: http://www.bondstreetassociation.com/


Louis Vuitton

17–20 New Bond Street, W1S 2RB
Sommaren 2010 slog Marc Jacobs upp dörrarna för Louis Vuittons nya butik eller ”mansion” som han själv kallade det på New Bond Street. På fyra extravaganta våningar som tar upp ett halvt kvarter inryms, utöver märkets hela kollektioner, en VIP-avdelning, ett bibliotek fyllt med specialutgåvor av konst- och modelitteratur och roterande konstinstallationer.

Telefonnummer: +44 20 3214 9200
Hemsida: http://www.louisvuitton.com/


Ralph Lauren

1 New Bond Street, W1S 3LU
Ralph Laurens flaggskeppsbutik på New Bond Street är en imponerande syn. Dess design är inspirerad av 1920-talets lyxkryssare med en touch av brittisk herrklubb. Tänk mahogny och öppna spisar! Butiken rymmer märkets hela dam-, herr- och barnkollektion, inklusive heminredning.

Telefonnummer: +44 20 7535 4600
Hemsida: http://www.ralphlauren.com/


Bulgari

168 New Bond Street, W1S 4RB
Bulgaris flaggskeppsbutik på New Bond Street, som nyöppnades i april 2016, är en av de lyxigaste butikerna på denna gata. Här handlar du smycken, klockor och accessoarer tillverkade av det glamorösa italienska märket, eller bara beundrar den storslagna interiören.

Telefonnummer:  +44 20 7872 9969
Hemsida: http://www.bulgari.com/en-gb/


Smythson

40 New Bond Street, W1S 2DE
Smythson öppnade sin första butik 1887 och har sedan dess inriktat sig på mindre lädergods såsom plånböcker, kalendrar och annat skrivbordsmaterial. Grace Kelly, Madonna och brittiska kungligheter har alla handlat kontorsmaterial och kalendrar här.

Telefonnummer:  +44 20 7629 8558
Hemsida: http://www.smythson.com/


Tips: Om du är i området, gå gärna förbi Mount Street som endast ligger ett stenkast bort från Bond Street. Här finner du godbitar som Marc Jacobs, Christian Louboutin och Balenciaga. Vill du vila fötterna rekommenderas en Afternoon Tea på Sketch (9 Conduit Street).