Chefsredaktören har ordet

Jun 2, 2011 by

Share Button
För många år sedan läste jag en artikel om bombningarna i Londons tunnelbana. Journalisten hade intervjuat en svensk boende i London och där nämndes också en hemsida för alla svenskar i staden – Londonsvenskar.com. När det 2 år senare var dags för mig att ta studenten kom jag av någon anledning att tänka på denna hemsida igen.Jag hade inga direkta planer för hösten. Att läsa vidare direkt var inget alternativ, jag hade inte en aning om vad jag ville spendera resten av mitt liv med. Planerna på en tre månaders rundresa i Asien blev till ingenting efter att mitt resesällskap skaffat pojkvän som hon vägrade skiljas ifrån.

Den 26:e september 2007 satt jag på ett plan från Köpenhamn till London och undrade vad i helvete jag gett mig in på. Att min mamma en vecka innan övertalat mig att ta ett aupair jobb jag blivit erbjuden istället för att bara resa dit, bo på vandrarhem och leta jobb var något jag var otroligt tacksam för. Det kändes tryggt att ha någon som väntade på mig på flygplatsen i denna stad som jag bara besökt en gång tidigare. Planen var att stanna i sex månader. Jag blev kvar i två år.

Under min tid i London använde jag Londonsvenskar.com flitigt för att hitta både boende och vänner, några av dessa är mina närmaste vänner än idag.

Numera bor jag i Norrköping, där jag läser Grafisk Design & Kommunikation vid Linköpings Universitet. Kärleken till London gör dock att jag kliver på det härliga Ryanairflyget från Skavsta ungefär en gång i månaden och i sommar flyttar jag tillbaka!

Efter att ha träffat Charlotte i slutet på januari har vi under våren tillsammans byggt upp nya Londonsvenskar tillsammans med en webbbyrå i Stockholm. Det är med er användare och läsare i åtanke vi bygger denna sida och vi har som mål att bli den starkaste länken mellan Sverige och London. Jag hoppas att LondonSvenskar kommer betyda lika mycket för dig som det gjort för mig.

Och du, vi ses väl i Hyde Park på midsommar?