Dags att resa?

Oct 20, 2021 by

Share Button

Världen är vår lekplats och endast fantasin sätter gränser. Med dagens möjligheter till att nå nästan varje vrå som finns runtom våran planet är många nyfikna att se sig runt. London är en stad som lockar människor från alla håll och kanter, och det är även därför så många svenskar flyttat till staden. Begreppet “londonsvenskar” hade inte myntats om inte så pass många sökt sig hit.

 

Nu när det finns en del svenskar i Storbritannien och framförallt svenskar i London, är det klart att släkten måste komma på besök. Man uppskattar att ca 100 000 svenskar bor i landet och merparten av dem i just London. Det finns en del saker att tänka på när man ska besöka staden och därför är planering av högsta vikt. Vad ska man uppleva i staden? Vilka sevärdheter finns? Kanske har den man besöker redan några smultronställen som man inte annars stöter på.  

 

Förbered Dig Innan Resan

Som sagt är planering viktigt när man ska besöka släkten i ett annat land. Finns det särskilda regler man bör veta om innan man sätter sig i bilen till flyget och är det något viktigt man borde packa med? 

 

Ett problem som många drabbas av när de ska resa är bilen. Även om bilen hjälper mycket så får den tyvärr inte plats på flyget. Kollektivtrafik till flygplatsen kan vara bökigt att få ihop med aviga avgångstider. Därför kan det vara bra att kolla upp en lösning på förhand. På hemsidan Parkos kan du se vart på parkering Arlanda det finns platser för både längre perioder och enstaka dagar. Att kolla upp och boka en långtidsparkering på förhand kan hjälpa till för att slippa få huvudvärk i onödan. Smidigt är det även när man återvänder, inga tider att passa och bilen är redo att återigen köras hem till stugan. 

 

Något annat som kan dyka upp är ett dåligt humör. Ofta blir väntetiderna långa innan man når sitt resmål, det kan bero på lång resa till flygplats i kombination med lång flygresa. Eller oväntade tekniska bekymmer som dyker upp hos flygbolaget. För att se till att man alltid är sitt bästa jag är det bra att ta med en liten matsäck. Med lite mat i väskan slipper man betala ockerpriser på flygplatsen och väljer själv när man ska äta. På flygen brukar maten inte alltid vara den bästa, så mormors hemlagade matlåda gör sig verkligen gott. 

 

 

Undersök Ditt Resmål 

Även om londonsvenskarna troligen har bra koll på staden kanske man inte alltid delar samma intressen. Likväl som det kan vara bra för den resande att undersöka staden på förhand, kan det vara bra för den bosatta att fundera på några fina platser att visa upp. London är en stad som erbjuder mycket. Det som blir svårt är att klämma in allt på bara några få dagar. 

 

Utöver sevärdheter finns det även några andra saker som är bra att veta på förhand, till exempel prisläget i staden. Vad kostar det att gå ut på en god middag med dottern? Bör man växla pengar på förhand eller tar de flesta affärerna kort? I Sverige accepterar i princip varje affärsverksamhet kort för betalningar, detta är dock inte alltid fallet utomlands. Även om de flesta verksamheter i London accepterar kort för betalning kan det tillkomma växlingsavgifter hos banken. Därför lönar det sig ofta att på förhand ha växlat lite kontanter för sina inköp. 

 

Andra saker som kan vara bra när man undersöker sitt resmål är boendet, ska man bo hos en bekant eller är det hotell som gäller? Ska man boka ett boende är det en grym fördel att vara nära den man besöker, kostar det någon hundralapp extra tjänar man ofta in den på resekostnader. Staden är så stor att det är svårt att ta sig tvärs över utan att betala något för det. 

 

Viktigast av allt 

Har man väl bestämt sig för att åka är det en sak som är viktigare än allt annat, nämligen att njuta och ha kul. En semester är inte till för en massa bekymmer och problem, snarare ska man göra det bästa av situationen oavsett vad som händer. Populärt i Storbritannien är lite “pub grub”. Begreppet åsyftar mat man hittar på puben, det är inte bara öl som serveras, bangers and mash är även det vanligt. Här hittar ni de 12 bästa pubarna som även de förhoppningsvis förser er med mycket god mat. Se till att inte missa britternas Fish ‘n’ chips när ni ändå är där. Mat är glädje och öl likaså. 

 

Britterna är bra på fotboll och finner ni en match i närheten kan det vara en spännande upplevelse att kolla. Även om ni inte tycker om sporten i sig brukar atmosfären vara magisk. 

 

London är stort, ca 10 miljoner människor bor där. Något för alla ska inte vara svårt att hitta, det är som sagt fantasin som sätter gränser, så gör ert bästa för att ha kul och uppleva lite brittisk kultur. Lycka till på resan!