Dämpa din hemlängtan – svenska appar och sajter som tar dig hem

Nov 23, 2018 by

Share Button

Oavsett hur skönt livet är i London är så kan vi alla drabbas av hemlängtan ibland. Och när det händer funkar det att köpa hem lite svensk mat eller ringa familj och vänner. Men de flesta av oss dämpar nog vår hemlängtan med att läsa svenska nyhetssajter, kolla på svenska nyheter och serier, eller spendera lite tid på svenska underhållningssajter. Här är några tips på appar och sajter som tar dig hem på ett ögonblick.

 

Vill du hålla dig à jour med vad som händer hemma, och ta del av den svenska vardagen trots att du befinner dig utomlands, är modern teknologi din räddning. Det finns massa svenska appar och sajter som ger dig det senaste inom nyheter, sport, kultur, nöje, och underhållning. Och allt är bara ett knapptryck bort.

 

Svenska nyheter dygnet runt

Ett bra sätt att hålla koll på vad som händer därhemma är att ladda hem nyhetsappar och få svenska nyheter skickade direkt till din telefon. I princip alla svenska nyhetsredaktioner har en egen app som skickar de senaste nyheterna till dig dygnet runt, och några tips är att ladda hem appar från Aftonbladet, Expressen och Svenska Dagbladet.

 

Se svensk tv med SVT-och TV4 Play

Två appar som är värda sin vikt i guld är såklart SVT Play och TV4 Play. Med dessa appar kan du se svenska nyheter, serier och filmer, och till och med sport. Du får alltså tillgång till svensk tv direkt i mobilen. Mycket av innehållet är tillgängligt från utlandet, men tyvärr finns det även en hel del innehåll som du inte kan se utanför Sverige.

 

Så streamar du svenskt innehåll från utlandet

Undersökningar från förra året visar att hälften av alla svenska internanvändare köper musik och film på nätet. Och precis som de flesta svenskar kollar du säkert på film och serier från streamingtjänster som Netflix eller HBO Nordic.

Men när du befinner dig utomlands märker du snabbt att vissa av dina favoritserier och filmer inte är tillgängliga längre. Men som tur är finns det en lösning på allt – ladda hem en VPN-tjänst till din dator eller telefon och streama allt innehåll du kan se i Sverige. Du kan naturligtvis använda samma program för att komma åt begränsat innehåll från SVT och TV4 Play också.

 

Svenska plattformar minskar avståndet till Sverige

Att svenskar älskar spel är inget nytt, och enligt Lotteriinspektionen ökade spel på svenska spelsajter med hela 18 procent förra året.

Den svenska spelglädjen är alltså starkare än någonsin, och tillhör du dem som botar din hemlängtan genom att spela hos svenska sajter har du inget att oroa dig för. Svenska spelföretag har länge tillhört toppskiktet i spelindustrin och är marknadsledande när det kommer till spelkoncept och innovation. Men även om de svenska speljättarna gjort storskaliga internationella satsningar de senaste åren har många av dem lagt allra störst fokus på att etablera sig på den svenska marknaden. Ett sådant bolag är svenska MRG Group som under de senaste åren lagt mycket resurser på att skapa identifierbara varumärken för deras svenska kunder. På den helsvenska plattformen Vinnarum tillgodoser dem svenskarnas behov av svensktalande support, kampanjerbjudanden som följer svenska högtider och traditioner och dessutom högkvalitativa casinospel från svenska spelutvecklare, allt paketerat i ett användarvänligt format som anpassas till både mobil och surfplatta. Den familjära känslan som infinner sig på skärmen får avståndet till Sverige att kännas mindre.

 

Ett utmärkt recept för att motverka hemlängtan

Har du drabbats av hemlängtan har du egentligen inte särskilt mycket att klaga på. Kom ihåg att de som bor utomlands nu har det mycket lättare än svenskar som flyttade utomlands för ett par decennier sedan. Modern teknologi har gett oss tillgång till svenskt innehåll vart vi än befinner oss, och det gör att vi aldrig egentligen behöver känna oss särskilt frånkopplade.

 

Med smidiga appar och underhållningssajter kan vi hålla oss uppdaterade med svenska nyheter, ta del av kultur och nöjesliv, och roa oss med svensk nätunderhållning när vi vill. Vi hade knappast kunnat be om ett bättre recept för att bota vår hemlängtan.