De gamla rävarna är tillbaka – Del 1

Jun 12, 2012 by

Share Button

Vi har fått uppleva ett fantastiskt EM hitills, från ett fotbollsperspektiv då. Underbara matcher har spelats efter varandra och något som verkligen har stått ut är hur de gamla spelarna, som många trodde var slut har fått sitt sista ord.

Andrea Pirlo, l’architetto – Arkitekten upplevde tuffa sista år hos Milan, han var inte lika bra och valdes att skicka vidare till Juventus då han inte var önskvärd i Milano trots han lojala tjänst under många år. I Turin klubben växte han till sig återigen och visade vilken klass spelare han verkligen är. Men när Italien stod emot Jättarna Spanien – Världsmästarna, Europamästarna och med stjärnspelarna som kommer från Barcelona – världens mest hyllande klubb. Spanien radade upp så många mittfältstjärnor att man inte hade någon anfallare. Det var David Silva – dominant i Premier League, Xavi och Iniesta – hyllade som världens två bästa runt om jordklotet, Cesc Fabregas och Sergio Busquets redan nu bland dem mest fruktade namnen med en otroligt ljus framtid framför sig. Men när matchen började var det en mittfältare som visade sig mest – Andrea Pirlo. Med sitt otroliga lugn och precisa passningspel gav han Italien chansen att verkligen utmana Spanien. Och för första gången på väldigt länge var Spanien inte det bästa laget på plan, visst man hade bollinnehavet och skapade mycket mer emot slutet. Under matchens gång dock var det Pirlo och Italien som kändes farligast när de hade bollen. Och skapade de farligaste chanserna.

Sist Pirlo var i denna form lyckades Italien ro hem hela VM, och om han fortsätter så här så måste jag säga att jag ser Italien som riktiga kandidater till EM erövrande.

Pirlo flyter förbi Busquets under Spanien - Italien