De gamla rävarnas EM – Del 2

Jun 19, 2012 by

Share Button

Tyvärr för oss svenskar så var det skrivet i stjärnorna att Shevchenko skulle få en sista stund på den stora scenen, Den största fotbollspelaren som någonsin har vandrat ut ur Ukraina skulle få representera sitt land i EM framför sina landsmän. Shevchenko var namnet som fick varenda målvakt i världen att vrida och vända sig i sängen, en av de bästa moderna anfallare fotbollen har fått uppleva. Men efter han gjorde en ögon väckande flytt till Chelsea 2006, började karriären gå neråt. Det lossnade inte riktigt för anfallaren och han slussades tillbaka till Milan på lån, men självförtroendet var skakat och han kom aldrig riktigt upp till de höga standards fotbollsvärlden hade vant sig vid.

Men så kom EM-premiären, och allt gick som vi svenskar hade hoppats på. Vi kanske inte hade spelat den bästa fotbollen, men Sverige tog ledningen med hjälp av Kaptenen, stjärnan, och katalysatorn Ibrahimovic. Sverige var på väg mot tre poäng. Då slog han till – gånger 2. Ikväll är det återigen dags, Shevchenko behöver leda sitt lag till vinst mot ett England – Landet där han aldrig lyckades, blev hånat av den engelska pressen och fick lämna med svansen bakom benen.

Men ikväll kan han få det sista ordet och tysta alla kritiker, vad som händer vet vi ikväll klockan 22.00.

I vilket fall har Shevchenko återigen visat att han är Ukrainas stolthet, och återigen fått se sig själv på både fram och baksidorna i tidningarna.