De kom, de ravade, vi älskade

Jul 16, 2012 by

Share Button

65 000 personer tog på lördagen farväl av Swedish House Mafia utanför London. 

Milton Keynes Bowl utanför London förvandlades snabbt till en lervälling under Swedish House Mafias konsert i helgen. Många bar gummistövlar, vissa bar flip flops och andra hade inga skor på sig alls när de festade tillsammans under Axwell, Sebastian Ingrossos och Steve Angellos sista konsert i Storbritannien.

Husmaffian gick på scen 21.00 efter att flera kända internationella DJs, bland annat Calvin Harris och Pete Tong spelat under dagen. I folkhavet väntade skrikande fans på en show som skulle definiera inte bara vad Swedish House Mafia var utan hur de blir ihågkomna efter den annonserade splittringen.

När trion skrek ”Milton Keynes!” svarade publiken. Flera svenskar fanns bland åskådarna, bland annat ett killgäng från Göteborg som kommit över enbart för showen:

–       Det var sjukt svårt att ta sig ut hit, sade de och syftade på platsen åtta mil utanför London. Deras blågula ansikten log när de trampade vidare i leran.

En hel del svenska flaggor syntes till men alla tillhörde inte svenskar, många av fanbärarna kom tvärtom från norra England och hade rest i timmar för att ta sig till spelningen. De svenska flaggorna var en hyllning till bandet, t-shirtar syntes överallt med texten “We came, we raved, we loved”.

Om föreställningarna i Sverige i november blir som den här kommer få bli besvikna. Milton Keynes var en extatisk plats och när Swedish House Mafia når Sverige i höst kan det bara bli mäktigare, nationalarenan kommer nämligen erbjuda något som ett lerigt fält inte kan – bättre akustik och en utmärkt plats för ljuseffekter. Housemusik föddes trots allt inte på grässlätter, även om gruppens avslutande fyrverkerier på natthimlen kan få en att tro det.