Den stora Diamond Jubilee helgen!

May 30, 2012 by

Share Button

Jubilee Weekend 02-05 Juni 2012

Denna helg  är en stor helg i Storbritannien. Gatorna kommer fyllas av tusentals, om inte miljoner människor som firar att drottningen suttit 60 år vid tronen.

Firandet kallas The Diamond Jubilee och detta sker från lördag 2 juni till tisdagen den 5 juni över hela Storbritannien.

Ni som funderar på att besöka centrala London för att gå in med firandet, kan det vara bra att besöka Transport for London webbplats. Alternativt kan du överväga att titta på händelser på ett av de många BBC Big Screens runt om i Storbritannien. För information om officiella Diamond Jubilee Souvenir programmet klicka här. Här nedan kommer lista av de officiella händelser under Diamond Jubilee helgen, inklusive ungefärliga tider. För övriga sido event hänvisar vi till sidor såsom Londonist.com, timeout.com, spoonfeed.co.uk.

 Lördag 2 juni 2012

Drottningen kommer att närvara vid Epsom Derby.

Söndag 3 juni 2012

 The Big Jubilee Lunch: en fortsättning på den redan populära Big Lunch Initiativ,  folk uppmuntras att dela lunch med grannar och vänner som en del av Diamond Jubilee firandet. Detta kan ske i form av en traditionell gatufest eller en picknick i små eller större grupper. Denna händelse arrangeras av Big Lunch.

Gatufester hålls i nästan varenda grannskap och även på andra platser runt om i Storbritannien under söndagen

Gatufester hålls i nästan varenda grannskap och även på andra platser runt om i Storbritannien under söndagen

Hela söndagen kommer kantas av street partys runt om i London. Vi hänvisar till Spoonfeed och Londonist för mer info.

The Thames Diamond Jubilee Pageant: Det här evenemanget kommer att äga rum på Themsen och bestå av upp till 1.000 båtar samlade från hela Storbritannien och runt om i världen. Drottningen och hertigen av Edinburgh kommer att resa i Royal Barge, som kommer att bilda kärnan i flottiljen. Läs mer

Ungefärliga tidpunkter:
14:30 BST – Drottningen inleder den kungliga pråmen, Ande Chartwell, nära Albert Bridge
16:15 BST – The Royal Barge kommer tillsammans med HMS ordförande (Royal Naval Reserve Unit), nära Tower Bridge


Måndag 4 Juni, 2012 ? (holiday)

BBC Concert på Buckingham Palace: Det kommer att äga rum en tv Diamond Jubilee Concert på Buckingham Palace med biljetter tillgängliga för personer bosatta i Storbritannien med allmänna val. Det musikaliska programmet för konserten planeras fortfarande och förväntas innehålla brittiska och Commonwealth-musiker. Information om hur du ansöker om konserten kommer att finnas tillgänglig i sinom tid. Denna händelse arrangeras av BBC. Läs mer
Drottningens Diamond Jubilee Beacons: Ett nätverk av 2,012 lysen kommer att tändas över hela riket. Liksom 2002 kommer Drottningen tända National Beacon.
Ungefärliga tidpunkter:
19:30 BST – Diamond Jubilee Concert på Buckingham Palace börjar
Efter 22:30 BST – Drottningen tänder den nationella beaconen utanför Buckingham Palace.

Smyger in här att svenska Avicii spelar på 02 samma kväll och biljetter finns kvar. Maila info@londonsvenskar.com om du vill gå på Avicii, två för en.


Tisdag 5 juni 2012 ? (Holiday)

Tisdagen den 5 juni kommer Diamond Jubilee helgen avslutas med en dag av firande i centrala London, inklusive en gudstjänst i St Pauls Cathedral följt av två mottagningar, en lunch i Westminster Hall, en kunglig transport till Buckingham Palace och en hälsning från balkongen av kungafamiljen, flygplanshow och Feu de Joie.
Hämta Order of Service
Ungefärliga tidpunkter är som följer:
10:15 – Drottningen lämnar Buckingham Palace med bil
10:30-11.30 – Delgivning av Thanksgiving i St Pauls
12.30 – Drottningen färdas med bil från Mansion House till Palace of Westminster
14:20 – Transport från Westminster Hall till Buckingham Palace börjar
Cirka 15:25 – Kungafamiljen visas på balkongen på Buckingham Palace

 

Information hämtad från Officiella hemsidan för Diamond Jubilee