Det som gör att svenskar som bor i London trivs så bra

Jan 5, 2020 by

Share Button

flytta till london artikelserie

Det som gör att svenskar som bor i London trivs så bra

 

London är en av de största metropolerna i världen och i Europa ligger staden i det absoluta toppskiktet när det gäller befolkning.

Londons status som världsmetropol har under lång tid utgjort en enorm dragningskraft för människor och är en av de största anledningarna till att så många människor från andra länder valt att bosätta sig just i London. Det engelska språkets status som världsspråk har också starkt bidragit till Londons attraktion. Londons status som världens främsta finansiella centrum och de stora möjligheterna att tjäna stora pengar där har heller inte minskat attraktionen.

 

Svenskar i London

Det är lite svårt att uppskatta hur många svenskar som bor i London men antalet uppskattas till fler än 50,000 och vissa uppskattar antalet svenskar i London till hela 100,000. Om det är så många som 100,000 svenskar som bor i London så är stadens svenska koloni i paritet med en större kommuns befolkning i Sverige.

Det är oklart vilken påverkan som Brexit kommer att ha på Londons dragningskraft på svenskarna men när man diskuterar London som stad får man inte glömma bort att staden demografiskt sett skiljer sig väsentligt från resterande Storbritannien. London är extremt multikulturellt och det är inte bara många svenskar som bor där utan större grupper människor från alla världens hörn har slagit sig ned i storstaden.

 

Vad som lockar svenskarna till London

Det är en mängd saker som lockar svenskar att flytta till London. Först och främst lockas svenskar till London för att staden är en metropol i ordets verkliga bemärkelse samt att staden också erbjuder enormt goda möjligheter till att tjäna mycket pengar – i London kan även enklare jobb ge mycket goda inkomster.

Men det är mycket mer som också lockar svenskar att flytta till London. Staden erbjuder en mix av människor från alla världens hörn som mycket få – om någon – annan stad i världen kan erbjuda och denna mix av människor har skapat en multikultur som erbjuder ett mycket rikt liv. I London finns till exempel ett utbud av etnisk mat på en nivå som få andra städer i världen kan erbjuda.

London har också ett kulturellt utbud av absolut världsklass. Få artister undviker London på sina turnéer och stadens fasta utbud av teater, konst och musik är också väldigt rikt.

Vidare har London ett utbud av sport som också det ligger i toppklass. Det är inte bara fotbollen, som London är så känd för, utan även många andra sporter och idrottsevenemang som lockar i staden.  I London finns också nya casinon som säkert kan intressera den som söker spänning och avkoppling.

 

Professionell lockelse

London har ett mycket högt tempo och för den som söker en spännande karriär med goda möjligheter till inkomster och professionell utveckling är staden helt rätt. Finansbranschen är enormt stor i London och branschen är känd för sina höga inkomster och sin lika höga andel av mycket välutbildade och drivna personer. Visst är det mycket dyrt att bo i London men för den som gör karriär är det högst möjligt att kompensera denna höga kostnadsnivå med en än högre inkomst.