Guide till Notting Hill Carnival

Aug 21, 2013 by

Share Button

Notting Hill Carnival intar London i helgen. För tusentals människor är detta årets höjdpunkt! Förutom själva paraden finns scener runt om Notting Hill med stora DJ’s såsom Disclosure (RED BULL scenen). Över 40 scener sätts upp med allt från R&B, garage och dancehall till reggae och disco.  Vi listar allt du behöver veta för den ultimata festivalupplevelsen. 

Notting Hill Carnival är den näst största karnevalen i världen efter den i Rio de Janeiro, med en miljon besökare och fyrtio tusen volontärer varje år och kom ursprungligen till på 6o-talet som ett sätt för afro-karibiska grupper att uppmärksamma och fira sin kultur.

Var: Karnevalen äger rum på gatorna i Notting Hill, paradens rutt  visas här.

När: Söndag och måndag, 25-26 augusti. Från klockan 10.00 – 19.00. (fester runt om i staden dygnet runt)

Hur: Söndagen beskrivs som den barnvänliga dagen med en kortare paradsträcka, måndagens karneval är ett vuxenkalas med det huvudsakliga paradtåget och tillhörande efterfester runt om i Notting Hill.

Resa dit: Det kommer vara stora störningar i trafiken, använd tfl.gov för att beräkna resan. Var beredd på att komma tidigt/sent för att undvika den värsta trängseln och lämna bilen hemma.

Att äta: Karibisk mat säljs på hundratals platser runt om Notting Hill, passa på att testa lite Curried goat eller Jerk chicken.

Tänk på: Ta med en toarulle i väskan, bär inga dyrbarheter och lämna bankomatkortet, cash is king. Ta även med en flaska vatten om det är varmt.

Mer info: Finns i appform för iPhone och Android, sök på Notting Hill Carnival.