Mitt London: Leon Jiber

Apr 3, 2014 by

Share Button

Leon Jiber är programledare i barnprogrammet Art attack som sänds på Disney Junior och Disney Channel i hela norden. Han är 22 år gammal och född i Stockholm Sverige. Uppväxt med en ensamstående mamma och lillebror har han hittat motivationen till att satsa hårt mot sin dröm om att bli en professionell skådespelare. För tillfället bor han i London, Liverpool st. sen 3 månader tillbaks. 

 

Hej Leon! Hur kommer det sig att du valde att flytta till London?

Halloj halloj!! Hade turen att få lära känna London lite bättre när jag var här och jobbade med Disney första gångerna för ett par år sedan, det suktade mig att komma tillbaka. Har alltid varit nyfiken på storstäder, framförallt London. Beror mycket på att teater, film och tv-branschen är betydligt mycket större än i Sverige, då drömmen sedan långt tillbaka varit att få jobba som en professionell skådespelare. Att sättas på prov är viktigt för sin utveckling i vad man än väljer att göra i livet och det är precis därför jag valde att komma hit. Får utmana mig själv, allt från en ny stad, nytt språk och en ny kultur. Att det ibland blir långa ensamma dagar har man fått vänja sig vid, men tillslut hittar man charmen i det också 😉

Är chanserna för en karriär större i en metropol som London?

Det skulle jag absolut säga, där tror jag dem flesta håller med mig som fått resa mycket. Det handlar till viss del mycket om kontakter i en storstad, om du träffar en intressant person så är det viktigt att byta kontaktuppgifter direkt, eftersom chansen att du träffar personen igen är väldigt liten. Gå in med en bra positiv attityd och ta för dig i allt du gör. När du kommer till London måste du våga släppa Jantelagen big time, den finns i alla oss svenskar någonstans djupt i vårt undermedvetna, haha. Jobba varje dag på att ”kasta dig ut” och kliva utanför din comfort zone.

Vad är din bild av London efter bara några månader?

Älskar London, det tar sin tid att komma in i allt, men ingen stress! Den här resan kommer betyda otroligt mycket, lär mig massor varje dag som går.

Råd till den som vill flytta hit – vad ska man tänka på?

Kan vara bra att göra en liten research innan så du har koll på vart du skulle kunna tänkas bo. Borde själv ha gjort det!  Men för att vara helt ärlig, tänk inte så mycket. Om du är nyfiken på London, åk bara! Du kommer hitta dig själv och vad du vill göra, om inte annat ha något att berätta för barnbarnen haha.

 

 

Vart ska man vända sig om man är nyfiken på skådespeleri?

Mitt första tips som jag kommer att tänka på är att läsa boken The Intent To Live med Larry Moss. Magisk bok! Även fast skådespelarkurser och utbildningar kostar mycket i London så är det något jag rekommenderar starkt. Du blir mer självsäker och kan få testa på det ordentligt innan du ställer dig på en större scen eller film/tv-produktion.
Du kan även hitta grupper på facebook, där man kan nätverka och samla på sig kontakter för kommande uppdrag. Något som funkar för en annan kanske inte funkar för just dig. Det är viktigt att hitta sin egna väg! 🙂

 

Kontakta Leon Jiber