Blue representerar Eurovision Song Contest den 14 maj

May 9, 2011 by

Share Button

I år är det 10 år sedan brittiska popgruppen Blue slog igenom med buller och bång. Nu ska de representera Storbritannien i årets Eurovision Song Contest med låten ” I can”. Men hur började allt egentligen?

Simon Webbe, Lee Ryan, Duncan James och Anthony Costa blidar gruppen Blue. Killarna som både är talangfulla och snygga, något som ju inte är helt fel i musikbranschen, får en jättehit i ”All rise” 2001. Efter den släpper de ” Too close” och därefter ”If you come back”, som samtliga kommer från deras första album. Under början av 2000-talet medverkade Blue på alla möjliga ”Party in the park” som gick av stapeln runt om i Storbritannien och tjejerna skrek sig hesa längst fram. Killarna fick alltså sig ett smakprov på hur livet som kändisar och artister kan se ut, detta skulle visa sig hålla länge till.

Andra albumet innehållande hitar som ” One love” och ”Sorry seems to be the hardest word” med Sir Elton John markerar deras storhet. Hösten 2003 släpper gruppen tredje albumet ”Guilty”, som inte helt följer succésiffrorna som föregående album och killarna bestämmer sig under 2004 att gå skilda vägar. De slutar inte att vara vänner med varandra utan bestämmer sig helt enkelt för att ta sig en liten paus från det intensiva livet som popstjärnor. Duncan James fokuserar på musikal, Lee Ryan och Simon Webbe spelar in solomaterial. Anthony Costa blir dokusåpakändis då han medverkar i ”I am a celebrity, get me out of here”.

Men i januari 2011 berättar BBC att gruppen Blue ska representera Storbritannien i Europas största musiktävling. Lördagen den 14 maj 2011 är datumet för finalen av Eurovision Song Contest som sänds från Düsseldorf. Det är här som gruppen ska bevisa för publiken därhemma och övriga Europa att de menar allvar med sin come-back. Till BBC säger Duncan James,

–        Vi är ärade att få representera Storbritannien och detta är ett perfekt sätt att komma tillbaks på.

På frågan om de har gymmat inför den stora finalen svarar de tillsammans:

–        Ja!

Eurovision Song Contest sänds på BBC one kl. 20.00 14 maj

Av: Klara Sigfridsson