Ettårsdagen av Amy Winehouses död

Jul 23, 2012 by

Share Button

Idag för ett år sedan hittades Amy Winehouse, en av vår tids största kvinnliga artister, död i sin lägenhet i nordvästra London. 

Back to Black-sångerskan som dött av alkoholförgiftning hittades av sin livvakt som genast slog larm. Stjärnans liv slocknade vid blott 27-års ålder och gjorde därmed en rad musiker sällskap i den ökände 27 Club.

Enligt Winehouses före detta personliga assistent, Alex Haines, hade stjärnan vid 25 själv hävdat att hon inom två år skulle dö. “Hon sa till mig: ‘Jag har en känsla över att jag kommer dö ung'”, sa Haines.

I Camden, som var artistens hem, var sorgen ett faktum och folk grät på pubarna i veckor efteråt. Fans samlades vid stjärnans hem för att visa sin respekt genom att lägga blommor, spritflaskor och cigarettpaket på gatan utanför.

Den 14 september, som skulle varit stjärnans 28:de födelsedag, startade hennes pappa Mitch Winehouse en internationell välgörenhetsstiftelse för unga människor med problem.

Efter sig lämnade Winehouse 23 musikpriser och 60 nomineringar. Det finns planer för att resa en staty av Winehouse i Camden Square; området där hon levde.

Text och bild: Sofia Capel