Extrajobb för att dryga ut kassan

Sep 16, 2019 by

Share Button

Extrajobb för att dryga ut kassan

Om du har tänkt flytta till London eller kanske redan bor där är du långt ifrån ensam. Faktum är att du kommer vara en av flera tusen svenskar som har lockats av livet i den engelska huvudstaden. Oavsett av vilken anledning du flyttar dit kommer du kanske märka att du behöver dryga ut kassan. Om du exempelvis är student kommer du upptäcka att pengarna från CSN inte räcker långt i London. Som tur är finns det extrajobb som till exempel au pair eller skribent på ett företag som Topcontent.

 

Au Pair

I London finns det både svensk- och engelskspråkiga familjer som söker efter en au pair/nanny. En del familjer behöver en au pair på heltid, vilket kanske inte passar dig som studerar, men det finns även de som endast behöver hjälp på eftermiddagen och kvällen. Vanliga arbetsuppgifter för en au pair brukar vara att hämta barnen vid skolan, laga mat åt dem, hjälpa till med läxor, tvätta deras kläder och se till att deras rum är städade. Förutom det brukar det även ingå att ta dem till fritidsaktiviteter och på play dates. Au pair är perfekt för dig som gillar barn och som är välorganiserad.

 

Arbeta som skribent

Om du vet att du har anlag för att skriva bra kan ett jobb som skribent passa dig perfekt. Tack vare internet kan du arbeta var du än befinner dig. Ett tips är att du googlar efter Topcontent. Som en av deras skribenter kan din arbetsplats ligga var som helst på jorden, där det finns en internetuppkoppling vill säga. Det är inte den enda fördelen, den andra är att du bestämmer vilka arbetstider du vill ha och hur mycket du ska tjäna eftersom du får betalt per ord. Det allra viktigaste för en skribent är att ha bra grammatik samt att hålla sina deadlines.