Få dina anställda i London att känna sig hemma

Dec 25, 2020 by

Share Button

Foto: Emma Dau/Unsplash

 

Driver du ett företag där du har anställda från Sverige? Då känner du säkerligen till att många av dessa flyttar hemifrån för första gången och måste anpassa sig till ett nytt land, nytt språk och nya människor. Som arbetsgivare bör du också dra ditt strå till stacken och se till att de känner sig välkomna på jobbet. Arbetsplatsen är en stor del av att flytta utomlands och det är ofta här som de anställda kan nätverka och skaffa nya vänner. Att de trivs på arbetsplatsen är också en förutsättning för att de ska göra ett bra arbete och stanna länge i London. Många tyr sig till svenskar eller andra skandinaver eftersom vi har mycket gemensamt. Om du lyckas skapa ett tajt och sammansvetsat team har du mycket vunnet och kommer förhoppningsvis få nöjda anställda. Du kan till exempel anordna utekvällar eller andra aktiviteter där folk får chansen att umgås och lära känna varandra utanför jobbet.

 

 

Gör allt för att öka dina anställdas motivation

I engelsktalande länder så pratar man mycket om employee engagement som en avgörande faktor i hur bra ens företag presterar. Sajter som Effectory pratar om vikten av känslan som dina anställda får av att komma till jobbet. De kommer inte ihåg exakt vad du säger eller gör men de kommer alltid ihåg känslan av att gå till jobbet. Om de trivs och mår bra kommer du se resultat även i företaget. Anställda som trivs och är engagerade på jobbet är mer angelägna om att lära sig nya saker och att göra ett bra jobb. Det är också större chans att de rekommenderar företaget till sina kompisar eller skriver positiva recensioner på sociala medier och andra jobbsajter. Som företagare i London är man ofta beroende av att anställa rekommenderar ens företag till andra eftersom det råder tuff konkurrens när man ska hitta svensktalande personal.

 

Hur ska jag göra för att öka mina anställdas motivation?

Innan du kan öka de anställdas motivation måste du veta vad de själva blir motiverade av. Du kan till exempel skicka ut en enkät eller ta upp det på nästa team-möte. För många handlar det om en chans att växa i företaget, spännande möjligheter och extrasaker som till exempel gymkort eller privat sjukvårdsförsäkring. För svenska medarbetare är det också viktigt att lära känna London och sina medarbetare. Därför är det en god idé att regelbundet anordna pub-kvällar eller någon annan aktivitet där alla kan träffas under lite mer avslappnade former. London är ju verkligen en stad som har allt så det borde inte vara några problem att hitta saker att göra. Du kan självklart låta ditt team komma med egna förslag så de känner sig ännu mer delaktiga i själva aktiviteterna. På jobbet kan ni även ha små tävlingar som är relaterade till det ni jobbar med. Man kan till exempel vinna en flaska vin på fredagen eller något annat trevligt pris. Det behöver inte vara något stort utan det handlar mer om att engagera alla i teamet.