Sponsrad artikel: Få engelsmännen att öva på svenskan med “Let’s talk”!

Oct 12, 2016 by

Share Button

lets-talk-jason

Känner du någon engelsman som skulle vilja lära sig svenska? Eller är du helt enkelt bara sugen på att prata med någon med ett annat modersmål? Eller ta del av volontärsengagemanget i Sverige och hjälpa nyanlända som behöver öva på svenskan?  Läkerol har nyligen lanserat appen Let’s Talk som sammanför människor som söker språkvänner.

 

Ett enkelt sätt att främja integration

Syftet med Let’s Talk är att på ett enkelt och smidigt sätt koppla ihop personer som är flytande i svenska med personer som behöver lite extra träning. Med Let’s Talk får nyanlända möjligheten att börja lära sig svenska direkt, istället för att vänta på att få tillgång till svensklektioner via SFI, som kan ta flera månader.

Som många Londonsvenskar vet är språk en av de viktigaste nycklarna till integration, och det bästa sättet att lära sig ett språk är att prata med någon som har det som modersmål, så mycket och återkommande som möjligt. Även om svensklektioner är en viktig del av språkinlärningen så är det just det där vardagssnacket som hjälper oss att känna samhörighet i ett nytt land. Att hjälpa någon som behöver träna sin svenska behöver verkligen inte vara svårt eller komplicerat – tvärtom ger det så mycket mer än vad det tar.

 

 

Så fungerar appen

Efter nerladdning av appen loggar du in med Facebook. Därefter fyller du i vare sig du är en erfaren svensktalare eller nybörjare, samt vilka andra språk du talar. Genom att kryssa i dina intressen hjälper Let’s Talk matcha dig med personer med liknande intressen. Kontakt börjar med några meddelanden, varefter du kan börja prata videosamtal med din nya kompis.

 

Besök Let’s Talks hemsida för mer information. Där kan du bland annat se en video där man får följa Jason “Timbuktu” Diakité och musikern Ramy Essams nyblivna vänskap genom appen Let’s Talk.

 

“Makes people talk” har varit Läkerols slogan in tjugo år, och den känns mer aktuell nu än någonsin. Så sätt igång och prata!

 

I samarbete med Läkerol.