Fem saker att uppgradera i sommar – hos dig själv!

May 29, 2018 by

Share Button

Sommaren är här och många av oss är redo att ladda upp batterierna. Säg hej då till storstadsstress och trötthet och skäm bort din kropp och själ med ett besök på något av våra favoritställen där du kan uppgrader ditt mående (och dessutom bli snyggare på köpet!).

DIN KROPP

cowshed

Cowshed Spa

Hemsida: http://www.cowshedonline.com/spa/locations
Adress: Finns på flera ställen i London, b la i Shoreditch och Primrose Hill

 

Om du vill njuta av förinspelat ljud av skvalpande vågor och cymbaler på repeat är Cowshed inte ett spa för dig. Om du å andra sidan vill ha en mer social och framförallt mer hemtrevlig upplevelse rekommenderar vi att du styr kosan mot en av Cowsheds spasalonger. De finns lite överallt i London (man har till och med öppnat en salong inne på självaste Selfridges) och är perfekta för catch-upen med bästa kompisen eller när du bara vill läsa en skvallerblaska medan fossingarna får sig en rejäl uppfräschning. Vare sig du har ont om tid eller gladeligen dödar ett par timmar så finns en behandling för dig. Vad sägs om en ’Cowshed Signature Facial’, ’Slender Cow Legs Treatment’ (precis vad det låter som) eller en ’Neville’ för herrarna? Tips: Cowshed erbjuder privata födelsedagsfester/möhippor etc. Champagne, canapéer och manikyr kan liksom inte bli annat än bra!  

         

 DIN HUD

 

Jeanette på Hammersmith Beauty Clinic

 

Hemsida: https://www.beautyclinicw6.co.uk/
Adress:128 Hammersmith Rd, London W6 7JP

 

Som vi alla vet är det viktigt att skydda huden mot solens farliga strålar under sommaren men även under resterande årstider. Inget visar åldern så mycket som en hud som inte visats kärlek. Solens strålar, sena nätter, socker och fet mat: listan på vad som är skadligt kan göras lång.

Börja i tid att ta hand om din hy, första steget är att ALLTID bära SPF (minst 20 i London, även på en grå dag) samt dricka 3 liter vatten per dag. Vår favorit för att sedan upprätthålla en perfekt hy är en liten salong i Hammersmith med fantastiska Jeanette som har arbetat  med ansiktsvård i många år och erbjuder en rad prisvärda behandlingar för den som vill ta bättre hand om sin hy. De behandlar skadad hud och motverkar åldrande utan kirurgiska ingrepp.  De erbjuder även fillers, botox, peels och laserbehandlingar. 

 

DITT LEENDE

fredrik

Tandläkare Fredrik Andersson

 

Hemsida: http://www.anderssonclinic.com/
Adress: Suite 4, 22 Harley Street, London W1G 9PL

 

Inget slår ett vitt och hälsosamt leende! Andersson Clinic, som ligger på exklusiva Harley Street bara ett stenkast från Madame Tussauds, är Fredrik Anderssons ögonsten och väl värd att kolla in för den som är ute efter ett tandläkarbesök utöver det vanliga. Eller som helt enkelt känner sig mer bekväm med att prata svenska med sin tandläkare och föredrar högre standard än de vanliga NHS-klinikerna, (vem vet, har du tur så får du kanske ett glas skumpa också!).  Här spelas svensk musik i högtalarna och en välkomnande Fredrik och svenska Mette finns alltid på plats för att välkomna er! Fredrik flyttade till London för snart två decennier sedan och arbetade på flera olika mottagningar innan han öppnade sin egen lyxiga praktik. Till sin hjälp har han Mette Söderström och tillsammans tar de hand om såväl kändisar som oss vanliga dödliga. Förutom tandbehandlingar av alla de slag erbjuder Anderson Clinic även botox och fillers. Vill du veta mer om Fredrik Andersson? Kolla in vår intervju på länken.    

 

    

KRONAN PÅ VERKET – DITT HÅR

Salongsägare och frisör Christel Lindqvist

 

Hemsida: http://www.stil-salon.com
Adress: STIL på 2A Chepstow Road, W2 5BH 

 

Börjar topparna bli slitna? Less på kassa Groupon-frisörer som inte alls fattar hur du vill ha luggen? Vi vet en tjej som gärna skulle vilja sätta saxarna i ditt svall… Särskilt om du vill ha en unik frisyr! Christel kom till London från Sverige uner 1998 och utbildade sig till frisör, jobbade som Creative Colour Director för en ledande salongskedja innan hon blev Global Creative Director för TIGI OCH öppnade sedan sin egen salong. Under dessa år har hon också vunnit flertal utmärkelser bland annat den prestigefyllda British Hairdressing Awards British Colour Technician of the Year Award, tre gånger!
På en av västra Londons mest attraktiva platser ligger salongen som specialiserar sig på klipp och styling, med flertal kända namn som regelbundna kunder. När Christel inte befinner sig på salongen så hittar du henne rmodligen backstage på någon exklusiv plåtning, modevisning eller föreläsandes. Go get Glamorous! 

   

DINA HÄNDER OCH NAGLAR

hula

Salong Hula Nails

Hemsida: http://www.hulanails.com/
Adress: 203-205 Whitecross Street, London EC1Y 8QP

 

Välkommen till Hawaii! Typ så. Nagelsalongen Hula Nails må geografiskt sett ligga rmare Old Street än Honolulu, men den som gillar bastkjolar och nagelkonst är på helt rätt ställe. Denna avslappnade retrosalong specialiserar sig inom gellack, skulpturering och akryl med priser från bara 6 pund. Ett ’Full Set Gelish/Biosculpture Gel Art’ går visserligen loss på 50 pund, men det kan det vara värt då hela London kommer vara avundsjuka på dina snygga naglar. Åtminstone i 2-3 veckor. Varför inte samla ihop vännerna och hyra hela salongen? Grupp-paketen inkluderar manikyr/pedikyr plus tropiska cocktails... Några andra skönhetsbehandlingar som erbjuds på Hula Nails är vaxning, spraytan, ögonfransförlängning och hårförlängning.