Fest i Eurovision med svenska bidraget Too late for love

Apr 25, 2019 by

Share Button

Fest i Eurovision med svenska bidraget Too late for love

 

Nyligen har London Eurovision Pre-Party gått av stapeln, där arton stjärnor framträdde. Madrid står närmast på tur innan den internationella tävlingen går av stapeln i Israel, tredje veckan i maj. John Lundvik representerar Sverige i Tel Aviv. Den trettiosexåriga låtskrivaren föddes i London och bor i metropolen till vardags. Med det kreativa bidraget Too late for love förutspås han prestera väl i Israel. Duncan Laurence från Nederländerna och Sergey Lazarev från Ryssland hör till de tuffare konkurrenterna.

 

Islands bidrag står uppmärksammade Hatari för, en artist det kan vara värt att hålla ett extra öga på. Låtarna från Lettland, Georgien och Montenegro är fältets outsiders. Oavsett tycke, smak eller resultat är en härlig musikfest runtom Europa att vänta när den efterlängtade kulmineringen av Eurovision song contest 2019 går av stapeln. Vi håller tummarna för det svenska bidraget.

 

https://www.instagram.com/p/BwSHf1gHOgz/?utm_source=ig_embed&utm_medium=loading

Den stora frågan är vem som vinner Eurovision 2019?

Allt eftersom finalen närmar sig blir spekulationerna om vem som kommer vinna allt ihärdigare. Granskar man Betfair Eurovision vinnare odds får man en klar bild över hur favoritskapet ser ut i år. Duncan Laurence med låten Arcade är klarast lysande favorit med oddset 2.86. Scream av Sergej Lazarev kommer in på andra plats med odds på runt sex och en halv. 

 

 

John Lundvik var med själv i melodifestivalen första gången för ett år sedan. Hans bidrag slutade på tredje plats vilket var oväntat för doldisen som annars mest haft erfarenhet av att vara låtskapare.

Efter ett synnerligen hektiskt år har den svenska artisten hunnit med en hel del, bland annat framträdande i Diggiloo, Sommarkrysset och drottning Silvias sjuttionde födelsedag. Hans nya bidrag osar med självförtroende och rankas på fjärde plats bland årets låtar i Eurovision.

 

Artisten och sångskrivaren bidrar med två låtar i Israel

 

Efter att fått en hel del publicitet för sin medverkan i skapandet av kronprinsessan Victorias bröllopspresent When you tell the world you´r mine under 2010 har Lundvik nu två egna låtar i årets tävling. Utöver det blågula bidraget är Englands låt Bigger than us utav Michael Rice hans. Den svenska låten har ett odds på tretton. Den brittiska ett på tvåhundra. Inte illa för den relativt unge londonsvensken.

https://www.instagram.com/p/Bvgwbh1gzN1/?utm_source=ig_embed&utm_medium=loading

 

Andra låtar att hålla koll på Eurovision

 

Schweiz och Italien ligger bra till i årets tävling. Luca Hänni med She got me är tredje favorit att knipa den åtråvärda titeln. Mahmood med Soldi är Italiens bidrag som är den mest streamade låten i årets tävling. Norge hamnar ganska högt på listan med KeiiNOs Spirit in the sky, även om Lundvik troligtvis hamnar något över vårt grannland i resultatlistan från Israel.

 

Tävlingen kommer avgöras den 18 maj 2019 i Tel Aviv. Exakta tv-tider och övrig information om finalen hittar du här. Värdnationens bidrag Home av Kobi Marimi är en stor underdog det här året, varför ett upprepande av förra årets seger vore högst förvånande.