Flytta saker mellan Sverige och London – här är tipsen + bästa flyttjänsten!

Jan 28, 2019 by

Share Button

 

Att flytta saker mellan olika länder kan te sig både krångligt och dyrt, men icke! Vi har hittat det bästa flyttbolaget, svenskt givetvis, för att hjälpa dig med dina flyttbehov.

 

Alfa – The Scandinavian Mobility Services Company är ett flyttbolag i Skandinavien som specialiserar sig på flyttjänster över hela världen. Varje år utför Alfa flyttar till och från ca 150 länder, men vi är givetvis mest intresserade av Storbritannien-Sverige.

 

Kontakta flyttbolaget i god tid!
Det mest miljövänliga och kostnadseffektiva sättet att flytta inom Europa är med kombinerad transport. Detta innebär att din flytt kommer att vara samlastad med andra personers bohag.
Alfa planerar alla flyttningar för att möta så många önskade flyttdatum som möjligt. Alfa rekommenderar att du kontaktar dem god tid – minst 6-8 veckor, före ditt beräknade flyttdatum. Detta ger dem bra förutsättningar för att planera din flytt på bästa sätt och få ett större antal tillgängliga flyttdatum. Det ger också tillräckligt med tid för att schemalägga en besiktning i ditt hem.
Processen
När du kontaktat Alfa så kommer de ge dig ett förslag på datum att komma och besiktiga ditt hem. Alfa kommer då att uppskatta volymen som ska packas, säkerställa tillgänglighet för lastbilen och identifiera eventuella ömtåliga föremål som kan behöva packas med andra speciella förpackningsmaterial. Du kommer att få ett slutgiltigt förslag samt en offert inklusive försäkringsskydd baserat på besiktningen.
Men, de erbjuder faktiskt också att utföra videobesiktningar, på svenska , free of charge!
De reserverar onsdagar till fredagar för packning och lastning. Lossning och uppackning sker i de flesta fall efterföljande tisdagar till onsdagar.
Alfas standardtjänster inom Europa är filtemballering av möbler eller komplett packning. På slutdestinationen utför de packning/uppackning/placering.
Kostnad
Det finns inga exakta priser vad gäller flytt av större bohag från ett land till ett annat, istället får man be om en offert.
Med Alfa får du ett konkurrenskraftigt pris och mycket mer än en enkel flytt från A till B. Man får istället hjälp genom hela flyttprocessen. Alfa planerar, genomför och administrerar allt kring din flytt, inklusive magasinering om det krävs. Beroende på volymen på bohaget, innehåll och destination syr de ihop helheten – allt för att få det så kostnadseffektivt och säkert som möjligt.
Ofta skiljer sig kostnaderna mycket mellan ursprungsland och destinationsland men planerar man tillsammans med Alfa kan man vara säker på att kostnaderna hålls nere och att man säkrat upp flytten till det nya hemmet.
Behöver du magasinera ditt bohag?
Alfa har stora lådor för dina små lådor – säkert och försäkrat.
Alfa har 12 magasin i Skandinavien och utanför Skandinavien magasinerar de med hjälp av deras utnämnda leverantörer. Alfa kan packa ditt bohag för magasinering på både lång och kort sikt. När du avslutar magasineringen levereras ditt bohag till din adress.
Det kallar vi Peace of Mind For People On the Move. Lugn och ro, helt enkelt.
Kontakta Alfa för en kostnadsfri offert http://www.alfamoving.com