För er som redan saknar vintern

Apr 7, 2018 by

Share Button

För er som saknar vintern

 

Source:Pixabay (CC0) 

 

Våren har så sakta gjort sitt intåg och det är förstås skönt. Dock kan det ju ibland vara så att man längtar tillbaka till vintern och som tur finns det fortfarande chansen att uppleva vintern. I till exempel den svenska fjällen är det fortfarande vinter och om man vill ha det riktigt kyligt finns det flera ishotell runt om i världen som definitivt är värda ett besök för isfantasten.

Vill man inte resa iväg finns det fortfarande chans att uppleva lite is och kyla också i London. 

 

Alltid fem minusgrader 

Ett sätt är att besöka Icebar London, fem minuters promenad från Piccadilly Circus.?Här är drinkarna garanterat alltid iskalla eftersom temperaturen på Icebar London alltid håller fem minusgrader. 

För att hålla sig varm och inte frysa får man som besökare alltid en överdragsrock samt ett par handskar innan man går in. Väl inne serveras man valfri drink i ett glas av is. Dock gäller det att inte njuta av drinken alltför länge eftersom biljetterna för ett besök på Icebar London endast gäller i 40 minuter. Fortfarande finns det chans att ta sig en drink på Icebar London som håller öppet ända till 13 maj. 

 

Världens största restaurang i snö 

Förutom de många ishotellen som man hittar världen över finns även en rad intressanta isfenomen, som till exempel temaparker med istema, isbarer och isrestauranger.

I Kemi i Finland hittar till exempel ett av världens största snöslott och dessutom världens största restaurang helt byggd av snö med plats för inte mindre än 200 gäster. 

 

Bo kyligt 

Source: Pixabay (CC0) 

För den som inte nöjer sig med att bara ta en drink i en isbar finns det många hotell världen över som är helt byggda i is. Det mest kända, i alla fall för oss svenskar, är förstås det berömda ishotellet i Jukkasjärvi, som har funnits sedan år 1989 och består av totalt 5 000 ton is som hämtas från Torne Älv. Ishotellet i Jukkasjärvi är världens största i sitt slag med hela 137 rum samt två barer och två restauranger.

Ett annat ishotell som också kan vara värt ett besök för isälskaren är Hôtel de Glace i kanandensiska Quebec. Här är inte bara själva hotellet helt i is utan till och med sängarna. Som om det inte vore nog med det finns här även ett vigselkapell helt i is.