Fördelar med att besöka London som svensk

Mar 2, 2023 by

Share Button

Om man är intresserad av att resa eller bo utomlands, antingen temporärt eller permanent, finns det många möjligheter. London är ett intressant alternativ att kika närmare på. Det är en internationell storstad som har mycket att erbjuda. Samtidigt är det bra om man redan när man börjar planera tar en titt på vilka resealternativ det finns. Det känns ju lite trist att ha hittat en destination som känns intressant och sedan inte kunna hitta en bra flygbiljett.

 

Foto: Chait Goli via Pexels 

 

Det internationella London

London är en stad som har fascinerat många, inte minst svenskar, genom tiderna. Det är en plats där man kan njuta av en sorts hybridupplevelse, där man tar in allt det nya som London har att erbjuda samtidigt som man behåller en stor del av sin egen kultur.

Det sistnämnda öppnar även upp för möjligheter för själva Londonborna att lära sig mer om den svenska mentaliteten och den svenska kulturen. En stad som London är känd för att vara väldigt internationell och det går därför utmärkt att både ta in nya upplevelser och dela med sig av sina egna erfarenhet.

 

Låter det lockande?

Om du redan nu har börjat intressera dig för London, kanske du undrar vilka bra flygerbjudanden det finns. Som tur är finns det exempelvis ett antal bra erbjudanden från Ving som har flygresor året runt

Att hitta bra flyg till ett acceptabelt pris är alltid A och O då man har hittat en destination som låter lockande, speciellt om man kanske även är intresserad av bosätta sig där.

 

London och den svenska maten

Nästan alla som har bott utomlands under en längre period kan hålla med om att det kan kännas lite trist att inte ha tillgång till den mat som man har vuxit upp med. Det betyder såklart inte att maten i London inte är bra. Utbudet av mat och restauranger i London är stort. Samtidigt är det bra om det finns möjlighet att tröstäta lite av den mat som kommer från ens egen kultur om man skulle börja få lite hemlängtan.

 

Lokala möjligheter

Det finns en hel del svenska restauranger och föreningar i London, vilket gör att man kan knyta band med andra svenskar och kanske bli bjuden på en god kanelbulle när man kommer på besök. Sådana organisationer gör det möjligt att låta britterna prova på den svenska maten.

 

Affärslivet

Det är kanske inte alltför förvånande att många svenska företag finns representerade i London. Sverige och Storbritannien har sedan länge haft nära samarbeten inom många områden. I London hittar vi svenska företag som exempelvis:

  • IKEA
  • Klarna
  • H&M
  • Securitas

I staden hittar man dessutom en del organisationer som hjälper nyanlända svenskar att hitta ut i arbetslivet, eller kanske starta upp ett eget företag om det skulle vara av intresse. När man kommer till en ny plats och börjar att söka jobb kan det säkert kännas lite skrämmande. Om man då har tillgång till föreningar och grupper som kan hjälpa en på traven kan detta ha en positiv inverkan.